Prvi operativec koprskega kluba Ante Guberac se je vrnil v klub iz Bonifike in tako preklical odstopno izjavo, ki jo je podal pred dnevi. Z vrnitvijo primorskega poslovneža v upravo kluba, je po besedah direktorja Valterja Valenčiča klub rešen, saj naj bi imel ravno tako zagotovila ameriško-srbskega poslovneža Milana Mandarića, sicer največjega upnika, da klubu ne bo škodoval. Z vrnitvijo Guberca so se obenem razblinili vsi dvomi glede nastopanja koprskega moštva v Prvi Ligi tudi v naslednji sezoni, ki je bila nekaj časa pod velikim vprašajem.


“Nisem več mogel gledati, kaj se dogaja s klubom. Stanje še zdaleč ni tako alarmantno, kot ga predstavljajo mediji. V klub se vračam, ker želim pomagati, to pa ne pomeni, da želim ta klub tudi sam voditi. O tem kdo ga bo vodil bo odločala skupščina, ki jo bomo sklicali takoj, ko bo znana nova uprava našega največjega pokrovitelja Luke Koper. Menim, da bi bilo najbolj primerno, ko bi klub vodili ljudje iz tega podjetja, ki je družbeno odgovorno in koprskih nogometašev zagotovo ne bo pustilo na cedilu,” je nekdanji podpredsednik in novi predsednik Koprčanov povedal za uradno spletno stran kluba.

Koprčani bodo sicer v novi sezoni igrali v precej spremenjeni zasedbi. Potem, ko so klub že zapustili Davor Bagarić, Jean Phillipe Mendy, Goran Galešić in Ivica Guberac, pogodb pa niso podaljšali Bojan Đukić, Miroslav Čovilo ter Ivan Brečević, bo moštvo v novi sezoni precej mlajše in sestavljeno iz domačih nogometašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…