Luka Belić je najnovejša pridobitev celjskega prvoligaša. 20-letni Srb, ki ima tudi belgijsko državljanstvo, se je Celjanom dokazoval že nekaj časa, saj je z zasedbo trenerja Igorja Jovićevića opravil že prvi del priprav v Umagu, po vnovični selitvi na Hrvaško pa je z grofi sklenil triletno pogodbo.


“Zelo sem zadovoljen, da sem podpisal pogodbo. Tukaj so vsi sijajni, od članov strokovnega vodstva do igralcev. Hitro sem se vklopil v moštvo, v katerem vlada odlično vzdušje in vsi se razumemo med sabo. O ekipi lahko rečem vse najlepše. Moja želja je, da napredujem in se razvijam kot nogometaš in verjamem, da bom imel tukaj vse možnosti za to,” je dejal nekdanji član mladinskih reprezentančnih selekcij Srbije, ki se lahko pohvali, da je s 16 let in sedmimi dnevi najmlajši nogometaš, ki je kadarkoli zaigral v srbskem državnem prvenstvu.

Nekdanji član Dinama Pančevo in OFK Beograda je bil pred selitvijo v knežje mesto član londonskega West Ham Uniteda, a v članskem pogonu angleškega prvoligaša ni dočakal priložnosti. Jeseni je bil posojen v škotski Motherwell, kjer pa si prav tako ni uspel izboriti mesta v ekipi. Zdaj upa na drugačen scenarij v Celju: “S soigralci se bomo v spomladanskem delu prvenstva borili za to želeno četrto mesto, ki prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja in verjamem, da nam bo to tudi uspelo. Celjskim navijačicam in navijačem pa lahko obljubim, da bom dal vedno vse od sebe za ekipo. Kot napadalec oziroma krilni napadalec rad dosegam zadetke in jih rad tudi omogočam drugim. Od mene pričakujte požrtvovalnost, asistence in gole.”

Belić se je v pripravljalnem obdobju že vpisal med strelce, v polno je meril v obračunu z Rijeko, ki so ga Celjani po preobratu gostiteljev izgubili z 2:3.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…