Celjski klub je včeraj z uvodnim treningom na Skalni kleti zakorakal v priprave na novo sezono. Tomaž Petrovič je razpolagal z močno spremenjeno zasedbo, saj so knežje mesto zapustili številni nogometaši in nosilci igre iz lanske sezone.


Danes so grofje tudi formalno potrdili, da dvanajsterica nogometašev v prihodnje ne bo del celjskega moštva. Že pred dnevi so Celjani javno obelodanili, da so se razšli z Lovrom Čirjakom, Goranom Galešićem in Irfanom Hadžićem. Galešić se je medtem že vrnil v matični Borac, Hadžić pa trenira z Rudarjem. V minulih dneh so si novega delodajalca našli Tilen Klemenčič (Domžale), Žiga Kous (Mura) in Matic Kotnik (Panionios).

Že pred zadnjo tekmo sezone sta se od soigralcev poslovila Goran Cvijanović in Dalibor Volaš, ki sta prav tako v skupini nekdanjih grofov, sodelovanja pa s celjskim klubom niso podaljšali niti Anej Lovrečič in Matej Podlogar, ki bo nogometno pot nadaljeval v Grčiji. Vodstvo kluba je prekinilo pogodbo s Tomislavom Barišićem, med dvanajsterico imen pa najdemo tudi Damirja Hadžića, čeprav so Celjani še pred dnevi razkrili, da je skupaj s Travnerjem podpisal novo pogodbo.

Na včerajšnjem treningu je bilo moč opaziti tudi nekaj novih imen, poleg povratnikov s posoj v drugo- in tretjeligaških klubih, sta pod vodstvom Petroviča vadila tudi dosedanji branilec Radomelj Rok Jazbec in Luka Šušnjara, v lanski sezoni član Domžal, ki pa je bil po vrnitvi z Italije posojen v Dob in Zarico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper v najpomembnejšo tekmo desetletja brez svojega trenerja

Po ponedeljkovem porazu je ekipa Kopra izgubila mesto na vrhu lestvice Prve Lige Telemach,…