Celjani se bodo jutri odpravili na gostovanje v Koper, na Bonifiki pa se bosta udarila kandidata za četrto mesto. Čeprav tako ene kot druge tarejo težave izven igrišč, tako Pamić kot tudi Jovićević odkrito pogledujeta proti (verjetno) zadnji evropski vozovnici.


Grofom bo pri lovu na želeno mesto pomagal tudi Portugalec. Pogodbo do konca leta 2019 je sklenil Jucie Lupeta. V preteklosti je bil član portugalske reprezentance do 18 let, šest let pa se je kalil v mladinskem pogonu Porta. Prve članske izkušnje je nabral v madžarskem Videotonu, po vrnitvi v domovino in igranju za domačo Vitorio Setubal, pa je zadnje leto in pol preživel v Južni Afriki, bil je član Bidvest Witsa in Ajaxa iz Cape Towna. “Prvi vtis je zelo dober. Vsi soigralci so zelo prijazni, z vsemi smo prijatelji. V moštvu vidim veliko kvalitete in sem ponosen, da sem sedaj član te ekipe. Vesel sem, da sem se po nastopanju v Južni Afriki vrnil v Evropo, kar je bila moja želja. Klub mi je dal priložnost in naredil bom vse, da jo upravičim. Navijačice in navijače pa vabim, da pridejo na naše tekme in nas podprejo,” je dejal 23-letnik, ki je v 40 uradnih nastopih dosegel vsega zadetek.

Igor Jovićević, ki jutri še ne bo mogel računati na najnovejšo pridobitev, že odšteva ure do nadaljevanja sezone, pred tekmo s Koprom pa je pred klubsko kamero dejal: “Prihaja najpomembnejše obdobje v sezoni, da vidimo, če smo na pravi poti in kaj nam manjka. To lahko popravimo skozi proces trening. Ekipa je mentalno in fizično pripravljena na sezono. V nedeljo nas čaka težka tekma s Koprom, ki ima kvalitetno ekipo in vrhunskimi posamezniki, ki lahko z eno potezo odločijo tekmo. Naša ekipa mora biti na meji svojih sposobnosti, da bi iztržili dober rezultat. V vsakem primeru gremo po zmago. Ob zmagi ne smemo biti evforični, tudi ob porazu pa ne bomo delali drame. Čaka nas 15 tekem in na voljo je 45 točk, nisem prepričan, da bo katerakoli od ekip v ligi osvojila vse točke.”

S podobnimi pričakovanji se v Koper odpravlja tudi kapetan Jure Travner: “Vzdušje je tako kot naša pripravljenost, raslo je s treninga v trening. Čutim, da je zdaj že skorajda na vrhuncu. Vsi že z nestrpnostjo pričakujemo začetek prvenstva in se že veselimo nedeljske tekme s Koprom. V slovenskem prvenstvu je vsaka ekipa neugodna, ko ima svoj dan. Verjamem v nas, če bomo pravi, lahko premagamo vsakogar. Verjamem v svojo ekipo, dali bomo maksimum in zmagali v Kopru.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…