Celjani in Velenjčani bodo danes popoldne odigrali še drugi šaleško-savinjski derbi v letošnji sezoni. Prvi se je na Areni Petrol končal brez zmagovalca, za remi 1:1 sta zadela Sunny in Jelić, ki bosta tudi tokrat predstavljala eno najnevarnejših orožij za nasprotne obrambe.


Na preizkušnji bosta obe obrambi, saj ekipi mladih strategov Simona Rožmana in Jerneja Javornika gojita ofenzivno igro. Grofje, ki bodo skoraj zagotovo nastopili brez poškodovanega virtuoza Benjamina Verbiča, ki si je na reprezentančnih pripravah poškodoval gleženj, imajo nekaj težav tudi s sestavo obrambe, saj sta vprašljiva tudi nastopa Tadeja Vidmajerja in Marka Krajcerja, zato bo moral v osrčju obrambe še večje breme prevzeti Matic Žitko, ki v letošnji sezoni kaže odlične predstave. Nogometaš iz Brezovice pri Ljubljani rumeno-modri dres Celja nosi že tretje leto, zato ima za sabo že nekaj lokalnih obračunov s knapi. Le-ti s sabo potegnejo tudi prestižni pomen, saj gre za sosednja kluba. Celjani, ki se krog pred koncem prve polovice državnega prvenstva nahajajo na odličnem drugem mestu, si želijo proti Rudarju še povečati niz nepremagljivosti, ki sedaj traja že neverjetnih 19 tekem, a tudi Žitko priznava, da bodo danes, tekma se v Velenju prične ob 16. uri, odločale malenkosti, saj tudi Velenjčani v zadnjih tekmah kažejo dvig forme, neporaženi pa so na zadnjih šestih tekmah: “Želja vseh nas je, da se domov vrnemo z novim dobrim izkupičkom. Zavedamo se, da ta naloga nikakor ne bo lahka, saj nam bo nasproti stalo kakovostno moštvo, ki premore obilo izkušenj, ob tem pa velja omeniti tudi to, da se Velenjčani nahajajo v dobri tekmovalni formi. Čaka nas trda tekma, odločale bodo malenkosti. A kot sem rekel, motivacija je najvišji ravni, zato bomo jutri naredili vse, da še izboljšamo naš dosedanji točkovni izkupiček v tej sezoni.”

Celjani imajo tri kroge pred zimskim premorom pred najbližjima zasledovalcema, Olimpijo in Mariborom, vsega točke prednosti, za ohranitev trenutne pozicije, s katero se, kot poudarja tudi 24-letni branilec, v klubu ne obremenjujejo, pa bodo morali v obračunih z zahtevnimi nasprotniki zbrati čimveč točk: “Čakajo nas še tri tekme, ki bodo zelo težke. Najprej gostovanje v Velenju, nato domača tekma proti Zavrču, na koncu pa še gostovanje v Domžalah, kjer nas čaka vodilno moštvo lige. Na teh obračunih se želimo prikazati v čim boljši luči, kaj bo to prineslo, pa bomo videli 6. decembra. Z lestvico se nihče izmed nas ne obremenjuje, saj je do konca sezone še ogromno tekem, tako da so v naših glavah le posamezni obračuni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …