Mariborčane danes čaka še predzadnja preizkušnja na turških tleh. Obračun z ukrajinskim Dniprom, lanskim finalistom evropske lige, bo hkrati tudi predzadnji test pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Pričakovanja pred dvobojem s trenutno četrtouvrščenim klubom ukrajinskega prvenstva je za klubsko spletno stran razkril Gregor Bajde.


“Smo na dobri poti. Veliko je bilo storjenega, na visoki ravni. Vse poteka po predvidenem načrtu in zdaj je že na vrsti zmanjšana intenzivnost, da bomo imeli na spomladanski premieri v Ljudskem vrtu dovolj lahke noge,” je dejal nekdanji nogometaš Celja, ki je po poletni selitvi v Ljudski vrt potreboval nekaj časa za prilagoditev novega okolja, v drugi polovici jesenskega dela sezone pa je bil eden najbolj vročih igralcev slovenskega prvenstva. Krilni napadalec se je po prihodu trenerja Jurčića podpisal pod devet zadetkov in se hitro utrdil v začetni enajsterici vijolic.

Danes, s pričetkom ob 16. uri, čaka Mariborčane obračun proti zahtevnemu tekmecu, česar se zaveda tudi Bajde: “Namen je jasen, želimo pokazati, kaj smo počeli v prejšnjih dneh. Radi bi odigrali najboljšo tekmo v dosedanjem delu priprav. Dnipro je zahteven nasprotnik in ugoden rezultat bi nedvomno pripomogel k dodatnemu ustvarjanju pozitivnega ozračja pred nadaljevanjem sezone. Vse tekme, ki smo jih odigrali, so bile dobrodošle. Soočali smo se z ekipami različnih slogov igre, preizkušali naše zamisli v igri in tudi zadnji dve tukaj v Turčiji bosta zelo koristni pri potrjevanju naše pripravljenosti.”

Zgolj dan po današnjem obračunu čaka varovance trenerja Krunoslava Jurčića, ki danes ne bo mogel računati na Valona Ahmedija, Amarja Rahmanovića, Denisa Šmeja in Mateja Palčiča,  še zadnje srečanje, nasprotnik pa bo prav tako ukrajinski – še mesto višje uvrščena Zorya.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…