Boj za Evropo je odločen, a je poleg borbe za izognitev devetemu mestu še povsem odprta tudi fronta za drugo mesto. Čeprav so krog pred koncem sezone na tretjem mestu, pa so v najboljšem položaju Goričani, saj bi z zmago v primorskem derbiju tudi v primeru ljubljanskega slavja v obračunu z Aluminijem postali podprvaki.


Po zadnjem krogu prvenstva se za razvrstitev ob enakem točkovnem izkupičku upoštevajo medsebojni dvoboji, ki so na strani Goričanov tako v tekmah z Domžalami kot Olimpijo. Prav Ljubljančani so na severu Primorske pred Gorico pokleknili še drugič to sezono. Junak domače zmage je bil tudi Grega Sorčan, ki je v končnici obračuna zaustavil najstrožjo kazen. “Zmage smo zelo veseli. Vedeli smo, da bo Olimpija v drugem polčasu pritisnila. S skupnimi močmi nam je uspelo zadržati prednost iz prvega dela igre. Pri enajstmetrovki sem k sreči uganil kot streljanja. Uspela mi je dobra obramba. Najbolj smo se bali teh zadnjih minut, saj smo tako v Mariboru kot proti Domžalam dobili izenačujoča gol prav ob koncu tekme. Tokrat je bilo drugače,” je za klubsko spletno stran dejal Gorenjec.

Čuvaj mreže sinje-modrih bo očitno tudi v prihajajoči sezoni igral v zasedbi trenerja Mirana Srebrniča, saj je pozimi z vodstvom kluba podpisal novo pogodbo, prejšnja bi se namreč iztekla s koncem letošnje sezone. Pred zadnjim krogom prvenstva so tudi želje Kranjčana jasne. Po potrditvi evropske vozovnice tudi vratar mlade izbrane vrste že pogleduje proti preizkušnjam v kvalifikacijah evropske lige: “Zmaga je odraz odličnega stanja v ekipi, smo res dobra ‘klapa’. Vse skupaj pa nas je nagradilo z evropsko vozovnico, kar je zelo lep uspeh. V zadnjih mesecih smo dokazali, da lahko enakovredno igramo z vsakim tekmecem. S tem spoznanjem se bomo podali tudi na evropske tekme.”

Nekdanji up Triglava in Chieva želi tudi na koprski Bonifiki podaljšati niz neporaženosti, ki traja že praktično celotno pomlad: “V igri je končno drugo mesto. Tudi v primorski derbi gremo z enakim ciljem – zmagati. Od sezone se želimo posloviti nepremagani na zadnjih trinajstih tekmah. To je zelo dolga serija.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…