Pred nogometaši Gorice je še druga uradna preizkušnja v sklopu sezone 2016/17. Sodeč po doseženem na izraelskih tleh bo očitno zadnja evropska v letošnji sezoni, saj bo Maccabi iz Tel Aviva v obračun na severu Primorske krenil s tremi zadetki prednosti. Kljub rezultatskemu zaostanku pa v goriškem taboru poudarjajo, da se ne bodo predali.


“Na prvi tekmi smo iz štirih strelov dobili tri zadetke. Vse po naših napakah. Vsem skupaj nam je žal, da nismo iztržili boljšega rezultata, ampak ne glede na to, smo enotni, da bomo pokazali vse, kar znamo. Vsekakor se nadejamo še boljše igre in še boljšega rezultata,” je na včerajšnji novinarski konferenci priznal Grega Sorčan. Čuvaj novogoriškega gola je bil v Izraelu ob strelih domačih nogometašev z izjemo zadnjega strela, ko je ob koncu dvoboja s parado preprečil še četrti zadetek v svoji mreži, brez pravih možnosti. Pri iskanju zadetka bodo imeli Goričani nekoliko lažjo nalogo, saj je izraelsko zasedbo po prvi tekmi zapustil izkušeni branilec Carlos Garcia, ki bo kariero nadaljeval v Turčiji.

Tudi Miran Srebrnič je pred povratnim srečanjem priznal, da je po prvi tekmi pričakoval boljše izhodišče. “Na prvi tekmi nismo dosegli dobrega rezultata, pokazali smo sicer solidno predstavo, nekako po pričakovanjih, ampak upali in želeli smo si rezultata, ki bi nam tudi na povratni tekmi dajal nekaj možnosti. Na tekmi v Novi Gorici pričakujem podobno sliko. Gostje bodo imeli žogo več v nogah, s kakovostjo pa nasprotnika prisilijo k obrambi. Seveda upam, da bomo razpoloženi in imeli tudi nekaj sreče, tako da bomo gostom otežili delo. Vsekakor moramo igrati do konca,” je poudaril goriški strateg in dodal, da Maccabi po kakovosti sodi v italijansko Serie A.

Srebrnič nima težav s sestavo kadra, ob tem pa upa, da bo njegove varovance spodbujalo tudi lepo število gledalcev: “Vsi fantje so zdravi, vsi trenirajo, vzdušje je odlično. Moramo odigrati sproščeno in istočasno tudi zbrano. Ta tekma je velik dogodek tudi za mesto, saj je k nam po dolgem času znova prišel velik klub, zato pričakujem tudi dober odziv publike.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …