Kot smo včeraj že poročali, bodo na jutrišnji skupščini ljubljanske Olimpije dosedanjemu predsedniku Izetu Rastoderju, ki je edini kandidat za predsedniško mesto kluba, podaljšali mandat. Navijaška skupina s poslovnež na vrhu kluba že dolgo bije bitko, zato ne čudi, da so se obregnili tudi ob nekatere predlagane spremembe statuta, ki jih lahko preverite tukaj. Izjava za javnost navijaške skupine si lahko v nadaljevanju članka preberete v celoti.


V četrtek ob 12:00 je občni zbor NK Olimpija v Hotelu Lev. Dragonsi že dalj časa zahtevamo, da Olimpija postane zdrav in odprt klub. Od vodstva kluba smo zahtevali informacije, ki bi lahko pomagali pri razjasnitvi stanja v NK Olimpiji, a jih nismo prejeli. Uprava zagotavlja, da bo odgovore prikazala na skupščini. Dragonsi smo želeli, da so te odgovori širši, zainteresirani javnosti, znani vnaprej.

Izvršni odbor, ki mu je mandat potekel 27. aprila 2014, je novembra nezakonito dvignil članarino na 350 evrov in tudi tako onemogočil kakršnokoli nasprotovanje politiki kluba in spremembi celotnega statuta. Novi statut so pisali v Odvetniški pisarni Čeferin, v kolikor pa bo sprejet, bo članstvu in občnemu zboru (skupščini)  zmanjšal možnost odločanja, predsednik kluba pa bo dobil neomejena pooblastila. Med drugim tudi to, da imenuje in razrešuje člane edinega, nadzornega odbora, ki naj bi preverjal poslovanje društva.

Skupina Green Dragons takim spremembam in prikriti privatizaciji kluba nasprotuje. Menimo, da bi se klub v svoje dobro moral odpirati za navijače in javnost, in bo novi statut, v kolikor bo sprejet na skupščini, vsaj delno zavrnjen na upravni enoti, ki odloča o veljavnosti statuta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…