Medtem ko se večina pristašev Maribora ubada z vprašanjem, zakaj je športni direktor Zlatko Zahovič posegel po odstavitvi trenerja Krunoslava Jurčića, v Ljubljani pridno polnijo mesta na avtobusih in vlaku, ki bodo v soboto krenili v štajersko prestolnico. Da bodo imeli zmaji številčno podporo priča tudi dejstvo, da Green Dragons polnijo že drugi vlak.


Pri najglasnejših navijačih Olimpije so novico, da je prvi vlak že zapolnjen do zadnjega mesta, potrdili že včeraj, danes pa vse zainteresirane pozivajo k čimprejšnji prijavi za drugi vlak, saj je število vstopnic za gostujoče navijače omejeno. Ob tem so privrženci zeleno-belih že napolnili tudi tri avtobuse, zato se lahko tudi Ljubljančani z Miho Zajcem, junakom nedeljskega obračuna proti Kopru, na čelu nadejajo bučne podpore. “Motiv nikoli ni bil vprašljiv. Najbolj pomembna bo psihološka priprava na tekmo, saj bo od tega odvisna sama izvedba na zelenici. Vse, kar si želimo v soboto, je, da bi odigrali po svojih najboljših močeh in da obračun poteka v okviru športnega boja. Ostalo nas ne zanima. Razen treh točk, seveda,” pred gostovanjem v Ljudskem vrtu poudarja Šempetrčan.

“V Maribor odhajamo z željo po zmagi. Ne vemo še, kakšna bo taktika, zagotovo pa si želimo povečati prednost,” pa je že po nedeljskem obračunu priznal kapetan Darijan Matić, ki želi ponovitve scenarija z jesenskega gostovanja v Ljudskem vrtu: “Proti Mariboru bo potrebno dvoboj pričeti bolje kot proti Kopru. Nadejam se pozitivnega rezultata. Jesenska izkušnja je prelepa in potrudili se bomo, da jo ponovimo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…