Neverjetno zgodbo piše v tej sezoni Prve Lige Telemach ekipa Brava, ki je v nasprotju z vsemi pričakovanji po 11. odigranih krogih sama na vrhu prvenstvene razpredelnice. Eden izmed najbolj zaslužnih, če ne kar najbolj zaslužen za ta uspeh, je trener ene najmlajših ekip v ligi, Dejan Grabić. Kljub izrednem začetku sezone pa Grabić še naprej ostaja izredno miren in se zaveda kakovosti mlade ekipe: “To kar igramo mi, je načeloma enostavno, ni pa enostavno tega izvajati tako dosledno, kot to počnejo naši igralci in prav tu je razlog za naše uspehe.”


Poudaril je še, kako pomembno je, da nihče ne varčuje energije skozi tekmo: “Igralci nadaljujejo z izredno taktično disciplino. Oni so taktika. Tekma je bila psihološko zelo zahtevna. Z Aluminijem imamo slabši medsebojni izkupiček in v napornem ritmu tekem bi bilo najlažje dati v tretjo prestavo in tekmo izgubiti. Naši nogometaši pa so, nasprotno, vseh 90 minut odigrali v peti prestavi in med igro sprejemali preproste odločitve, to pa je v nogometu najtežje.”

Bravo bo na vrhu vsaj do jutri, ko bosta zaostalo tekmo odigrala drugouvrščeni Koper in Domžale, če pa bi slavili Primorci, bi lahko za vsaj točko skočili pred rumene iz Ljubljane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…