Goričani so v današnji tekmi z Domžalčani znova prikazali solidno predstavo, a doživeli še dvanajsti poraz v sezoni. Primorci krog pred koncem jesenskega dela tekmovanja še vedno zasedajo rešilno osmo mesto, a se je Krka z današnjo zmago v Stožicah točkovno že izenačila z Gorico.


Tekmeca se bosta za prezimitev na osmem mestu pomerila ravno v zadnjem jesenskem krogu, že sedaj pa je jasno, da bi lahko pri aktualnih pokalnih prvakih prišlo do precejšnjih kadrovskih sprememb. Prvi zimski novinec naj bi pravzaprav že bil znan, po namigih in vesteh iz Hrvaške, bo dres “plavih” spomladi oblekel tudi Tomislav Kiš. 20-letnega Zagrebčana, sicer člana splitskega Hajduka, ki pa je jeseni kot posojen igral za vodilnega drugoligaša Gorico, so mediji v preteklosti povezovali tudi s selitvijo v vrste Maribora in Celja, a iz prestopa v obeh primerih ni bilo nič.

Nekdanji član Dubrave, zagrebškega Dinama, Croatie iz Sesvet in Dugopolja, je sicer med najzaslužnejšimi, da bo Gorica spomladanski del 2. HNL dočakala na vrhu ligaške razpredelnice, saj je z dvanajstimi ligaškimi zadetki drugi strelec tekmovanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…