Goriška zasedba se je na reprezentančni premor podala že po petkovem primorskem derbiju s Koprom, v katerem je z zvrhano mero nesreče ostala brez zmage in treh točk. Četa trenerja Mirana Srebrniča, ki je tudi na Bonifiki nastopila pošteno zdesetkana, se bo v zadnjih deset krogov državnega prvenstva podala z 41 točkami na svojem računu.


Tudi Goričani med dvotedenskim reprezentančnim premorom ne bodo počivali. Sinje-modre po premoru čakata zahtevni domači preizkušnji z Mariborom in Olimpijo, zato bo Srebrnič formo svojih varovancev pilil tudi na dveh pripravljalnih tekmah. Že danes popoldne, ob 16:30, se bo novogoriško moštvo pomerilo mirensko Adrio, za katero je odličen vstop v nadaljevanje tekmovanja v 3. SNL zahod. Moštvo, ki ga vodi nekdanji strateg Gorice Borivoje Lučić, je po Vipavi v Sežani ugnalo še domači Tabor. Kot so sporočili iz novogoriškega prvoligaša, bodo na današnjem obračunu priložnost dobili predvsem nogometaši, ki so v nadaljevanju sezone zbrali manj minut, trenerju Srebrniču pa se bo dokazovalo tudi nekaj mladincev. Z večino najmočnejših adutov, manjkal bo mladi reprezentant Grega Sorčan, pa bo Gorica v soboto odpotovala v italijansko Verono, kjer se bo pomerila z domačim Hellasom, ki se po koncu sezone seli med drugoligaše, saj zaseda rep Serie A.

Med tekmovalnim premorom pa so v taboru Gorice poskrbeli še za kadrovsko novost. Rifet Kapić, ki se je na sever Primorske preselil med zimskim premorom, je z vodstvom kluba sklenil profesionalno pogodbo. “Dobil sem izjemno priložnost, v izjemnem okolju. Tega se zavedam in to je moj moto, ki mu bom sledil na vsakem treningu in na vsaki tekmi,” je po podpisu dogovora za klubsko spletno stran dejal dvajsetletni levičar, ki je dobil priložnost na vseh štirih pomladanskih tekmah, v Kopru se je prvič znašel v začetni enajsterici Gorice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…