Gorica je po včerajšnji tekmi s Sacilesejem, ki ga je premagala s 5:1, danes gostovala še na skrajnem jugu Istre. Varovanci trenerja Luigija Apollonija so se v Medulini udarili z zasedbo Istre, ki po dvanajstih krogih hrvaškega prvenstva s sedemnajstimi točkami zaseda peto mesto.


Goričani so slavili tudi danes, za zmago z 2:0 sta zadela Misuraca, ki je natančno izvedel najstožjo kazen, ter Bazzofia. Apolloni je v primerjavi s včerajšnjo tekmo v Italiji, premešal začetno enajsterico in dal priložnost Vaninu, Vicenteju, Gigliju, Bazzoffii, Berardoccu, Misuraci, Codi in Živcu, ki včeraj niso bili v kadru. Igor Pamić, strateg Istranov, je srečanje izkoristil za preizkus forme tistih, ki v prvenstvu ne igrajo veliko, obenem pa je dal priložnost tudi nekaterim obetavnejšim mladincem. Goričani so povedli v 41. minuti, ko je sodnik Biljuh po prekršku Tomakha pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je zanesljivo zaključil nekdanji član mlade reprezentance Italije, Misuraca. Goričani so vodstvo povišali v 66. minuti, ko je natančno globinsko podajo in nezbranost domače obrambe izkoristil Bazzoffia, ki je z lob udarcem matiral vratarja Lovrića in tako postavil končni izid srečanja, na katerem gledalci niso videli veliko priložnosti, saj je igra v glavnem potekala na sredini igrišča. V ekipi Istre sta sicer zaigrala tudi stara znanca slovenskih igrišč, Ivan Graf in Mario Sačer.

ISTRA 1961 0:2 GORICA
Strelci: Misuraca (41 pen), Bazzoffia (66)

Istra 1961: Ježina, Tomakh, Čagalj, Graf, Woon, Batarelo, Batelić, Franjić, Babić, Ilić, Radonjić. Igrali so še: Lovrić, Tomakh, Graf, Vujičić, Pilipović, Miličević, Vošten, Obšivač, Dadić, Sačer, Mance, Jo, Križman.
Gorica: Simčič, Vanin, Vicente, Gigli, Jogan, Bazzoffia, Berardocco, Coda, Misuraca, Živec, Favali. Igrali so še: Modolo, Checcucci, Širok, Enow, Ihrig, Vetrih, Danilievičius. Trener: Luigi Apolloni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija svojega napadalca poslala na posojo v Črno goro

Že pred tedni so pri ljubljanski Olimpiji javno objavili, da na Mihaila Perovića resneje n…