Gorica je po včerajšnji tekmi s Sacilesejem, ki ga je premagala s 5:1, danes gostovala še na skrajnem jugu Istre. Varovanci trenerja Luigija Apollonija so se v Medulini udarili z zasedbo Istre, ki po dvanajstih krogih hrvaškega prvenstva s sedemnajstimi točkami zaseda peto mesto.


Goričani so slavili tudi danes, za zmago z 2:0 sta zadela Misuraca, ki je natančno izvedel najstožjo kazen, ter Bazzofia. Apolloni je v primerjavi s včerajšnjo tekmo v Italiji, premešal začetno enajsterico in dal priložnost Vaninu, Vicenteju, Gigliju, Bazzoffii, Berardoccu, Misuraci, Codi in Živcu, ki včeraj niso bili v kadru. Igor Pamić, strateg Istranov, je srečanje izkoristil za preizkus forme tistih, ki v prvenstvu ne igrajo veliko, obenem pa je dal priložnost tudi nekaterim obetavnejšim mladincem. Goričani so povedli v 41. minuti, ko je sodnik Biljuh po prekršku Tomakha pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je zanesljivo zaključil nekdanji član mlade reprezentance Italije, Misuraca. Goričani so vodstvo povišali v 66. minuti, ko je natančno globinsko podajo in nezbranost domače obrambe izkoristil Bazzoffia, ki je z lob udarcem matiral vratarja Lovrića in tako postavil končni izid srečanja, na katerem gledalci niso videli veliko priložnosti, saj je igra v glavnem potekala na sredini igrišča. V ekipi Istre sta sicer zaigrala tudi stara znanca slovenskih igrišč, Ivan Graf in Mario Sačer.

ISTRA 1961 0:2 GORICA
Strelci: Misuraca (41 pen), Bazzoffia (66)

Istra 1961: Ježina, Tomakh, Čagalj, Graf, Woon, Batarelo, Batelić, Franjić, Babić, Ilić, Radonjić. Igrali so še: Lovrić, Tomakh, Graf, Vujičić, Pilipović, Miličević, Vošten, Obšivač, Dadić, Sačer, Mance, Jo, Križman.
Gorica: Simčič, Vanin, Vicente, Gigli, Jogan, Bazzoffia, Berardocco, Coda, Misuraca, Živec, Favali. Igrali so še: Modolo, Checcucci, Širok, Enow, Ihrig, Vetrih, Danilievičius. Trener: Luigi Apolloni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…