Osmerica prvoligašev je s pripravami na spomladanski del sezone že pričela. Celjani, ki sicer že nekaj časa vadijo po individualnem programu, se bodo na prvi skupinski vadbi zbrali v ponedeljek, kot zadnji pa bodo treninge pričeli Goričani.


Po prvotnih napovedih bi se morali branilci pokalnega naslova prvič zbrati sredi prihodnjega tedna, a je zbor moštva prestavljen še na kasnejši datum. Verjetno tudi zaradi slovesa trenerja Iztoka Kavčiča, ki je, kot smo že poročali, sprejel vabilo mariborskega kluba, kjer bo najverjetneje vodil mladinsko selekcijo. Plavi bodo skupinske treninge pričeli šele 19. januarja, kar bo daleč za vsemi ostalimi moštvi, saj bodo imeli v primerjavi z najzgodnejšimi dva tedna zaostanka. Za pripravo in tekme bo na voljo le dober mesec časa, saj se spomladanski del prvenstva pričenja 21. februarja, ko jih v sklopu 21. kroga čaka primorski derbi s Koprčani. Kot so na klubski spletni strani še zapisali v kratki izjavi, klub med drugim uradno še ni potrdil, če je Kavčič pomahal v slovo, je natančen potek priprav še v usklajevanju, prav tako tudi pripravljalne tekme.

Gorica je trenutno namreč znova v položaju, s katerim se je soočala že pred začetkom sodelovanja s Parmo, ki je sicer danes že preteklost. Vodstvo kluba naj bi se včeraj v Milanu sestalo s predstavniki Sampdorie, a zaenkrat novih vesti o morebitni sklenitvi sodelovanja s klubom iz pristaniškega mesta Genova še ni bilo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…