V Novi Gorici se še vedno niso sprijaznili s porazom proti Domžalam, ki so minulo soboto z izidom 1:2 potrdile naslov jesenskih prvakov. Sodnik Roberto Ponis je oba tabora razburjal že med srečanjem, po porazu so bili s kritikami na njegov račun precej ostrejši v taboru Primorcev. Upravni odbor kluba je tako sestavil izjavo za javnost, v kateri odgovorne poziva, da sodnike opozorijo na nedoslednosti. Izjavo za javnost si lahko v celoti preberete v nadaljevanju članka.


“V ND Gorica smo na tekmi z Domžalami (sobota, 29. november, 18. krog) z zaskrbljenostjo spremljali nekatere odločitve sodnika Roberta Ponisa. Po našem mnenju je naredil več napak, ki so usodno vplivale na razplet pomembnega srečanja. Po ogledu posnetkov ključnih odločitev, smo dobili dodatno potrditev, da sodnik ni upošteval temeljnih določil iz pravil nogometne igre. Če je bilo igranje z roko v akciji po kateri je padel izenačujoči zadetek naše ekipe (1:1, Majcen v 24. minuti) in v začetku akcije iz katere so Domžale dosegle zmagoviti zadetek (1:2, Parker v 65. minuti), v domeni proste sodniške presoje, pa to ne velja za dva namerna udarca s komolcem. Televizijski posnetek je zelo zgovoren v 12. minuti, ko je Zec s komolcem z očitno namero udaril Džuzdanovića, ko je bil slednji brez žoge, in tudi v 45. minuti, ko je istega igralca s komolcem na tla podrl še Parker. Po določilih Pravil nogometne igre, pravil športnega obnašanja in v skladu z drugim odstavkom devetega člena Disciplinskega pravilnika NZS bi moral sodnik domžalskima nogometašema pokazati rdeči karton. S tem, ko ni upošteval temeljnih pravil nogometne igre, je Gorico grobo oškodoval in vplival tudi na končni izid, saj je prav Parker dosegel zmagoviti domžalski zadetek.

V ND Gorica smo zaskrbljeni zaradi očitnih napak in apeliramo na odgovorne, da sodnike posebej opozorijo na takšne nedoslednosti in v bodoče zahtevajo še več pozornosti ob prekrških, kakršni so se v soboto zgodili na tekmi Gorica – Domžale.

UO ND Gorica”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …