Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so včeraj odigrali še tretjo pripravljalno srečanje. Po kranjski Zarici in celovški Austrii je bil tudi tretji nasprotnik drugoligaš – po Zarici je na severu Primorske gostoval še mestni tekmec Triglav. Goričani so tudi drugemu kranjskemu klubu zabili tri zadetke, a tokrat mrežo ohranili nedotaknjeno.


Alen Jogan, Jan Humar, Tine Kavčič, Dino Martinović, Matija Škarabot, Miha Gregorič in Grega Sorčan zaradi lažjih poškodb niso zaigrali, prosto popoldne so dobili tudi Sandi Arčon, Miran Burgić in Andrej Kotnik. Tako je Srebrnič v ogenj poslal izjemno mlado zasedbo, v kateri so zaigrali tudi trije obetavni mladinci, Rok Bužinel, Leon Marinič in David Puhalič. Trenerskemu štabu in vodstvu kluba se je dokazovalo tudi nekaj nogometašev na preizkušnji. Že v prvi tekmi si je goriški dres nadel Rok Grudina, med tednom sta proti Korošcem zaigrala Rifet Kapić in Marko Matić, ki se je včeraj, tako kot Marko Nunić in Tilen Nagode, vpisal tudi med strelce. O osemnajstletniku, ki se ponaša s slovenskim in hrvaškim potnim listom, smo v minulih dneh že poročali, saj se je ob začetku priprav dokazoval tudi pri Zavrču.

Včeraj se je v novogoriškem dresu prvič predstavil tudi srbski dvojec, ki se dobro znajde v napadu. Medtem ko je dvajsetletni Stanko Žmirić manjša neznanka, nekdanji mladinec Partizana je bil nazadnje član drugoligaške BSK Borče, ima leto mlajši Matija Niketic za sabo nekoliko pestrejšo zgodbo. Nekdanji kadetski in mladinski reprezentant Srbije je bil v preteklosti član mladinskih selekcij Crvene zvezde, pri kateri pa ni dočakal prave priložnosti, zato se je sredi leta 2013 odločil za selitev v vrste Hellas Verone. V dresu mladinskega moštva je v dveh letih odigral 25 tekem, lani poleti pa se je dokazoval na preizkušnji pri avstrijskem prvoligašu Altachu, a vodstva kluba ni prepričal, tako je bil jeseni brez kluba.

Goričane v prihodnjem tednu čakata dve pripravljalni tekmi, po sredinem obračunu z velenjskim Rudarjem bodo Primorci gostovali še na Hrvaškem, pri Rijeki Matjaža Keka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…