Pred dnevi smo pisali o izjavi SPINS-a, ki trdijo, da je predsednik ND Gorica Robert Vrtovec grozil predsedniku švicarskega prvoligaša FC Laussanne, v katerega je sicer skušal prestopi Miha Mevlja. Tokrat pa predstavljamo še drugo plat zgodbe, ki so jo v izjavi za javnost predstavili odgovorni v goriškem prvoligašu.


Nogometno društvo Gorica je zgroženo nad očitno škodoželjnimi izjavami SPINS-a (Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije) in zavajanjem javnosti v primeru igralca Mihe Mevlje. Predsednik Nogometnega društva Gorica Robert Vrtovec namreč nikoli ni govoril s predsednikom FC Lausanne, kaj šele da bi mu s čimer koli grozil. Edini razgovor med omenjenima kluboma je potekal med drugim predstavnikom ND Gorica in športnim direktorjem FC Laussanne, v katerem je bilo s strani našega predstavnika pojasnjeno, da postopek pred organi NZS glede razveze pogodbe z igralcem še ni pravnomočno končan in da je edini način, da se zadeva sporazumno reši, kak drug sporazumen dogovor med kluboma. Razgovor je bil povsem miren in prijateljski, Švicarji so odgovorili, da bodo o zadevi razmislili.

SPINS očitno ne razume, da ima ND Gorica pravico do pravnega sredstva – pritožbe zoper odločbo prvostopenjske komisije (isto velja za primere igralcev Dejana Žigona in Mihe Gregoriča), kar je tudi storilo. To, da klub z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi skuša zadržati igralca, v vzgojo katerega je precej vložil (kar SPINS tudi pozablja), je navsezadnje tudi dolžnost vodstva kluba. Težave, ki so se pojavile v zadnjih mesecih, pač ne morejo biti razlog, da bi igralce kar tako spuščali iz rok.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …