Novogoriško moštvo v vsega štirih dneh čakata zahtevna obračuna z Olimpijo in Mariborom, ki na sever Primorske prihaja v soboto. Vijolice v novogoriškem Športnem parku niso klonile že skoraj sedem let, vse od 20. maja 2009, ko sta za zmago sinje-modrih zadela Enes Demirović in Etien Velikonja, ki je dvakrat zatresel mrežo kasnejših delodajalcev.


Vse od takrat so se Mariborčani porazu v Novi Gorici uspešno izognili kar trinajstkrat, ob štirih remijih so slavili kar devetkrat. Četa trenerja Mirana Srebrniča bo skušala v soboto popoldne prekiniti niz brez zmage nad Mariborom, ki je v zadnjih devetnajstih medsebojnih tekmah slavil kar sedemnajstkrat. “Škoda, ker tudi tokrat ne bomo popolni. A kot vsako tekmo, gremo tudi proti državnim prvakom na zmago. Pomembna bo čvrsta igra na sredini in v obrambi. Zagotovo se nam bodo ponudile tudi priložnosti. Jesenska tekma z Mariborom nam je, kar se tiče obiska in navijanja, vsem ostala v zelo lepem spominu. Rezultat nam tedaj ni šel na roko, zato imamo še en motiv več, da to popravimo. Vsi si želimo številčne podpore,” je za klubsko spletno stran dejal Jaka Kolenc, ki je v novogoriški zvezni vrsti letos odigral trinajst tekem.

Bučne in številčne podpore si želi tudi Tine Kavčič, ki sicer ob izkušenem dvojcu – Alen Jogan in bivši vijolici Nejc Mevlja – čaka na morebitno priložnost v novogoriški obrambi. “Pričakujem težko tekmo. Zadovoljni bi bili tudi s točko, a bomo igrali na zmago. Nikakor se ne mislimo samo braniti. Za tekmo smo še bolj motivirani, saj Maribora že dolgo nismo premagali, na kar nas je opozoril tudi trenerski štab. Srčno si želimo polnega stadiona. Če bi bilo vzdušje takšno kot jeseni, bi bila za nas še dodatna spodbuda več. Pozivam vse ljubitelje nogometa, da nas pridejo podpreti,” pristaše novogoriškega kluba poziva dvaindvajsetletni branilec.

Goriška zasedba sicer znova ne bo nastopila v popolni postavi, saj bo trener Miran Srebrnič na položaju bočnega branilca pogrešal kaznovanega Uroša Celcerja, prav tako nekdanjega člana Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…