Kot zadnji se bodo v sklopu 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije na igrišče podali še nogometaši Domžal in Gorice. Primorci so v pomlad krenili z remijem proti Zavrču, a je točka v dvoboju s Haložani terjala precejšen davek v obliki odsotnih adutov. Precej slabše volje so bili po uvodnem krogu nadaljevanja sezone Domžalčani, saj so v Novem mestu doživeli nepričakovan in visok poraz.


“Navdušen sem nad ponujeno priložnostjo na prvi tekmi. Sicer se tukaj odlično počutim, vsi so me sprejeli na najboljši možen način, tako soigralci kot vsi ostali. Pred nami je izjemno pomembna tekma z Domžalami, ki jo tudi sam komaj čakam. Pričakujem dobro predstavo, dali bomo vse od sebe tako jaz kot celotna ekipa, da naredimo dober rezultat,” je pred gostovanjem ob Kamniški Bistrici za klubsko spletno stran dejal Rifet Kapić. Zimski novinec v goriški zasedbi bi lahko srečanje pričel v začetni enajsterici sinje-modrih, saj bodo Primorci v Domžalah nastopili brez kaznovane trojice – Mirana Burgiča, Uroša Celcerja in kapetana Alena Jogana. Zaradi izključitve moštva ne bo smel voditi niti Miran Srebrnič, izven pogona pa sta tudi Sandi Arčon in Amel Džuzdanović. Tako bodo izkušenejši nogometaši morali prevzeti še dodatno breme, med njimi je tudi Nejc Mevlja, ki pa kljub zdesetkanosti ne meče puške v koruzo: “V Domžale se odpravljamo oslabljeni. Vseeno smo odločeni, da gremo pogumno v boj. To energijo in ekipni duh, ki smo ga pokazali na domači tekmi moramo prenesti na igrišče v Domžalah. Tako se nam za predstavo in točke ni treba bati. Sicer so Domžale zelo dobra in kompaktna ekipa. Po drugi strani se zavedamo, da je vse odvisno od nas samih, ne glede na to, kdo je tekmec.”

Foto: Lado Vavpetič
Foto: Lado Vavpetič

“Za nas je to ena ključnih tekem. Videli bomo, če smo v stanju, da se poberemo po porazu v Novem mestu. Na drugi strani je tudi točkovno izjemno pomembna, saj gre za neposreden boj za tretje mesto,” pa poudarja Luka Elsner, ki ima v primerjavi z gostujočim moštvom bistveno manj težav s sestavo začetne enajsterice. Bi pa lahko obračun izpustila Miha Blažič, ki zaradi bolezni večino tedna ni treniral, in Amedej Vetrih. Dolgoletni vezist Gorice se spopada z lažjo poškodbo. Elsner ob tem dodaja, da Gorici kljub nekaj manjkajočim členom ne bo manjkalo tekmovalnega motiva: “Ne moremo govoriti, da je Gorica oslabljena. Če obrnemo sliko in bi pri nas manjkali trije igralci, bi še vedno globoko verjel v to, da smo sposobni premagati vsakega nasprotnika. Prepričan sem, da tako razmišljajo tudi Goričani in v tem pogledu zagotovo nismo v prednosti. Odigrati bomo morali dobro tekmo, predvsem pa moramo biti pošteni do svojega posla in se na vso moč truditi. Koliko kvalitete bomo ponudili, je odvisno predvsem od pristopa.”

Po porazu na Portovalu bo zanimivo videti, če se bo Elsner odločil tudi za kakšno zamenjavo v začetni enajsterici. “Pritisk na igralce je prisoten, konkurenca je velika in za kar nekaj fantov mi je bilo žal, da so v Novem mestu končali na klopi oziroma tribuni. Zaslužili so si začeti v prvi enajsterici, tako pa so morali gledati soigralce, ki se na igrišču niso trudili dovolj. Če ekipa ne bo dobro delovala, bodo prišle spremembe, saj nismo slepi. Morda bomo že v nedeljo potegnili prve poteze in bodo priložnost dobili nekateri drugi,” pred nedeljsko preizkušnjo še poudarja domači strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…