Včeraj so v novogoriškem prvoligašu izvedli volilni občni zbor, člani društva so tako izvolili izvršni in nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo, ki so dobile štiriletni mandat, podelili pa so tudi dva častna naziva. Nekdanji predsednik kluba Viljem De Brea je postal častni predsednik kluba, najtrofejnejši trener Gorice Pavel Pinni častni zaslužni član društva.


“Nekdanjega predsednika de Breo ni potrebno posebej predstavljati. V klubu deluje že več kot desetletje. Bil je predsednik, ko je klub trikrat zapored osvojil državni naslov in dosegel največje uspehe v evropskih tekmovanjih. Tudi potem, ko se je umaknil s predsedniškega mesta, je v klubu deloval kot član nadzornega odbora in pomagal klubu z dragocenimi izkušnjami in nasveti. ND Gorici je stal ob strani tudi v najtežjih časih. Za svoje delo si zasluži priznanje,” je zdajšnji predsednik kluba Robert Vrtovec povedal on častnem predsedniku društva. Še en nekdanji predsednik Igor Varl pa je predlagal, da se nekdanjega trenerja Pavla Pinnija imenuje kot častnega zaslužnega člana društva in predlog podkrepil z naslednjimi besedami: “Bil je trener moštva, ki je trikrat zapored osvojilo naslov državnega prvaka. Je najbolj uspešen trener tega kluba. Še pred državnimi naslovi je bil z Gorico tudi pokalni prvak. Tudi na evropskih zelenicah je dosegel največje uspehe. Zato je prav, da ga imenujemo kot častnega zaslužnega člana.”

Kot že zapisano so člani društva soglasno izvolili tudi izvršni in nadzorni odbor društva. V izvršnem odboru bodo v naslednjih štirih letih sodelovali Robert Vrtovec, Miha Uršič, Dario Fracassi in Silvia Serena. Člani nadzornega odbora so Žarko Berlot, Vlado Uršič in Črtomir Špacapan, medtem ko disciplinsko komisijo sestavljajo Goran Štekar, Sandor Markič in Miran Muellner.

Predsednik kluba Robert Vrtovec je več povedal tudi o sklenitvi sodelovanja z italijansko Parmo in načrtih za prihodnost: “Klub je bil v preteklem obdobju finančno nelikviden. Ob koncu sezone je imel približno 300 tisoč evrov dolga. Pred kratkim pa je ND Gorica podpisala pogodbo o sodelovanju s FC Parma, in sicer za štiri leta z možnostjo podaljšanja. Cilj kluba v prihodnje je večja profesionalizacija, povečanje ugleda kluba in njegove prepoznavnosti ter čimvečji tekmovalni uspehi, tako na domačem prizorišču kot v evropskih pokalih, pa tudi izboljšanje infrastrukture. Seveda se tega ne da narediti čez noč. Potreben bo čas in vztrajnost. Smo na začetku projekta. Prvi ekipi smo letos priključili 7 lanskoletnih mladincev, ki imajo potencial. S sodelovanjem s Parmo v klubu nihče ni izgubil službe, zaradi potreb ekipe smo sklenili sodelovanje z nekaterimi novimi strokovnimi delavci. Namen vsega je vsekakor napredek kluba in vseh nas, kot tudi izobraževanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Timi Max Elšnik tarča Genoe

Kapetan Olimpije, Timi Max Elšnik je bil že pred leti tik pred prestopom v Sampdorio. Eden…