Muhasto vreme, ter negotova prihodnost domačega kluba je na tribune privabilo ne preveč številčne navijače, zbralo se jih je malo več kot tristo. Malo bolj številčni sta bili samo obe navijaški skupini, tako Terror boysi, kot Velenjski Knapi. Domači strateg zaradi neuradne prekinitve pogodb ni mogel računati na najboljšega strelca ekipe Žigona, na stebra obrambe Gregoriča, ter za standardega člana prve postave Mevljo, zaradi poškodb oziroma kartonov, pa so manjkali Ndiaye, Mbida, Frelih in Popović. Tako so dobili priložnost v prvi postavi Kadrija, ki je nadomeščal Gregoriča, Dornik je zaigral na mestu Mevlje, namesto Žigona pa je dobil priložnost mladi Nedim Durić. V gostujočem taboru trener Javornik, zaradi kartonov ni mogel računati na Jahića. Namesto njega je zaigral Klinar, drugi sprememb v ekipi napram tekmi v sredo ni bilo.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 36. krog. Glavni sodnik: Darko Čeferin.
Nova Gorica: Športni park, 300 gledalcev

GORICA 3:2 RUDAR
Strelci: Dornik (59), Živec (76, 78); Rotman (25), Bratanović (67)

Gorica: Simčič, Širok, Kadrija, Jogan, Celcer, Vetrih, Praprotnik, Durić (59 Pavić), Dornik (73 Bremec), Živec, Šturm (88 Jakovljević). Trener: Miran Srebrnič.
Rudar: Rozman, Bubalović, Stjepanović, Eterović (58 Črnčič), Rotman, Firer (71 Podlogar), Kašnik, Bratanović, Klinar, Dedić, Radujko. Trener: Jernej Javornik.

Tekmo so bolj odločno začeli domačini, a do pravih priložnosti niso prišli, so pa prvi zapretili Velenjčani. Bratanović je v 11.minuti streljal z roba kazenskega prostora, toda streljal je po sredini gola in Simčič je strel zlahka ubranil. Prvo malo bolj resnejšo priložnost za domačine je zapravil Živec. Sam je preigraval po levi stran in tudi z bližine iz leve strani streljal kar nekaj metrov mimo vrat gostov. Goričani so imeli v 16.minuti še eno pol priložnost, ko je iz desne strani iz približno 20 metrov visoko čez gol streljal Širok. Nato pa je sledila akcija za gol. V 24.minuti je Praprotni izgubil žogo na svoji polovici, Velenjčani so hitro prešli v napad, kjer pa je Celcer odbil žogo, a samo na nogo Rotman, ki je bil sam in malo potegnil z žogo naprej, ter z močnim strelom iz približno 25 metrov, zadel desni spodnji kot vratarja Simčiča. Po golu je začel padat dež, ki se je iz minute v minuto začel bolj padat, tako, da je tudi igra zaradi tega močno padla. Goričani so imeli prek razpoloženega Živca še dve priložnosti. V 40.minuti je z roba kazenskega prostora streljal čez vrata, čez dve minuti, pa je njegov strel odbil v kot. Tudi gostje pa so imeli nekaj pol priložnosti, ampak vedno jim je kaj zmanjkalo. V prvem polčasu so bili gostje boljši, ter so zasluženo vodili, domači pa so bili preveč statični.

Dež je do začetka druge polčasa ponehal, ter je tako igralcem omogočil boljše pogoje za igro. Domčini so začeli odločne, ter so hoteli na hitro izenačiti. Živec je že v prvi minuti nadaljevanja zapretil z strelom iz desne strani kazenskega prostora, ampak zadel je le zunanji del mreže vratarja Rozmana. Nato je zapretil tudi Praprotnik, ki je dobil lepo žogo v prostor, pred kazenskim prostorom, ampak preveč je čakal in ko se je določil za strel, je slabo začel in streljal mimo vrat. Nato pa je sledila verjetno odločila 56.minuta, ko je po globinski podaji, na desni strani žogo dobil Durić, katerega je kot zadnji mož zrušil Rusmin Dedić, ki je dobil rdeč karton. Goričani so kaj hitro izkoristila igralca več, že čez dve minuti je sledila akcija za izenačenje. Vetrih je poslal diagonalo žogo na Durića, kateri je na desni strani kazenskega prostora preigral igralca Rudarja, nato pa je lepo zaposlil Dornika, kateri je z desetih metrov matiral Rozmana. Domačini so po izenačenju dobili krila, ter so hiteli čim prej spreobrnit rezultat, ampak v 66.minuti je sledil šok. Alen Johan naj bi naredil na približno 50 metrih od svojega gola prekršek. Gostje so poslali visok predložek v kazenski prostor Goričanov, kateri so slabo izbijali, do žoge je prišel Bratanović, kateremu ni bilo težko zadeti. Vrtnice pa niso vrgle puške v koruzo. V 75.minuti je Do svojega prvenca vGoriškem dresu prišel Živec. Širok je izvajal kot, žoga je prišla do Šturma, ki je lepo podal do Živca, kateri je z leve strani kazenskega prostora z levo nogo streljal v desni spodnji kot vratarja Rozmana. Dokončen preobrat, pa je sledil že čez dve minuti, ko je Živec z roba kazenskega prostora lepo zadel v zgornji levi kot. Knapi, pa se niso vdali v usodo, po lepi podaji z leve strani je prišel do strela neovirani Dalibor Radujko, ki je iz 10 metrov streljal prek vrat. Gostje so imeli e dve lepi priložnosti, najprej so iz prostega strela streljali prek vrat. V globokem sodniškem podaljšku, pa so zamudili idealno priložnost za zmago. Po podaji iz kota je Vetrih zbil žogo z golove črte, ter tako je ostalo pri zmagi Goričanov.

Torej na zadnji tekmi so domačini, ki imajo zelo turbolento sezono prišli do zmagi, ki jim je prinesla končno 6. mesto na lestvici. Če pogledamo s kakšnimi hudimi težavi so se spopadali v celi sezoni, so lahko zelo zadovoljni z končnim 6.mestom. Kakšna pa bo podobna Goriškega nogometa pa bomo zvedeli v naslednjih tednih. Velenjčani, kateri so začeli sezono zelo slabo, ter so bili nekaj časa tudi na zadnjem mestu, so se po zimskem premoru pobrali, ter tudi premagal Maribor in si zanesljivo zagotovili obstanek. Če bodo ponovili igre z spomladanskega dela, ter če bodo postali bolj konstantni lahko spet računajo na borbo za Evropo.

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…