Že pred dnevi smo poročali, da se bodo nogometaši Gorice na novo sezono pripravljali v trening centru Parme v italijanskem Collecchiu. Včeraj je bil Luigi Apolloni tudi uradno potrjen kot trener Gorice, ki mu bosta pomagala Miran Srebrnič in Bruno Redolfi, za fizično pripravo nogometašev bo skrbel Massimiliano Narddechia, trener vratarjev pa ostaja nekdanji vratar kluba Borut Mavrič. Obenem pa je prišlo tudi do nekaterih sprememb ob igrišču oziroma v pisarnah kluba, ob predsedniku Robertu Vrtovcu in podpredsedniku Mihi Uršiču, bosta v izvršnem odboru sedela še predstavnika Italijanov, gre za pravnico Silvio Serena in finančnika Daria Fracassija. Vlogo koordinatorja za kadre bo opravljal Michele Dal Cin, za organizacijske zadeve pa bo v klubu skrbel Dario Della Corte.


Znana pa sta tudi prva novinca, za Sašo Aleksandro Živca lahko sicer le pogojno rečemo, da je novinec, saj je v goriškem športnem parku že spomladi nastopal kot posojeni nogometaš Domžal, s katerimi je pred dnevi prekinil pogodbo. Znano pa je tudi ime prvega nogometaša, ki ga bo Parma posodila Gorici. Gre za madžarskega napadalca Sebestyena Ihrig-Farkasa, ki je v lanski sezoni nastopal za primavero ekipo Parme. 19-letni Sebestyen je v preteklosti branil še barve budimpeštanskih Honvéda in Ferencvárosa. Ekipi pa naj bi se na pripravah v Italiji priključilo še pet posojenih nogometašev.

Prve profesionalne pogodbe pa je klub sklenil z Robijem Jakovljevićem, Boštjanom Frelihom, Amelom Džuzdanovićem, Jako Kolencem, Tinetom Kavčičem, Valdrinom Kadrijo in Alessiom Codromazom. Klub pa se je razšel tudi z branilcem Klemnom Jerkičem, ki sicer v goriškem moštvu v spomladanskem delu ni zaigral. Nekateri odhodi pa so znani že od prej, z Markom Rojcem, Sandijem Bremcem in Janijem Šturmom je klub sporazumno prekinil pogodbo, Nejc Praprotnik in Jean Mbida odhajata, ker se je končala posoja, pogodba pa je iztekla Nedimu Duriću.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…