Za razliko od minulih tednov, tokrat prvoligaši ne bodo imeli dvojnega programa, saj bodo zaradi prvomajskih praznikov tekme 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije na sporedu v soboto, zato si bodo lahko nogometaši privoščili tudi nekaj zasluženega in prepotrebnega oddiha.


Ta bo še malce daljši za osmerico nogometašev, ki v 31. krogu zaradi kartonov nimajo pravice nastopa. Najbolj oslabljena bo v tem pogledu Gorica, saj trener Luigi Apolloni proti Zavrču ne bo smel računati na Massima Coda in Gianluco Lapadulo, sicer vodilna klubska strelca, ki sta skupaj prispevala več kot polovico goriških zadetkov (25 zadetkov od 49 doseženih). Haložani bodo na sever Primorske odšli brez kapetana Sandija Čeha. Obračun Celja in Kopra bosta izpustila Tadej Vidmajer, ki je bil izključen v Velenju, in Damir Hadžić, ki je proti Mariboru prejel četrti rumeni karton. Velenjčani, ki v nedeljo gostujejo v Kranju, se bodo z žilavo gorenjsko četo pomerili brez Rajka Rotmana, ki je bil v savinjsko-šaleškem derbiju kaznovan še s sedmim rumenim kartonom v sezoni.

Oslabljeni bodo tudi Ljubljančani, ki jih v soboto čaka zahtevno gostovanje v Ljudskem vrtu, Kenan Bajrić bo moral odslužiti zadnjo od treh tekem prepovedi, podobna kazen pa verjetno čaka tudi Matica Finka, ki je bil v Novem mestu izključen zaradi udarca s komolcem.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…