Gorico v nedeljo čaka še zadnja tekma jesenskega dela sezone. Primorci gostujejo na novomeške Portovalu, kjer so v uvodu letošnje sezone že pustili točke, saj je konec julija Krka slavila z 2:1. Goričani bi v nedeljo z morebitnim porazom, ta bi bil že trinajsti ligaški v letošnji sezoni, izgubili tudi osmo mesto, na katerega bi se s tremi točkami prebili ravno Dolenjci.


O pomembnosti obračuna, s katerim bo pravzaprav za nekaj tednov padel zastor nad prvoligaškim dogajanjem, tako ne gre izgubljati besed, a očitno se vodstvo aktualnih pokalnih prvakov že pripravlja na nove obveznosti. Kadrovska podoba članske ekipe naj bi v zimskem prestopnem roku dobila močno spremenjeno podobo, pred dnevi smo že pisali o tem, da naj bi bil prvi novinec ‘plavih’ drugi strelec 2. HNL Tomislav Kiš, na severu Primorske pa se vse bolj šušlja, da se sodelovanje s Parmo, ki ima vse več težav sama s sabo, nezadržno bliža h koncu. Primorske novice pa so včeraj med drugim poročale še o tem, da naj bi bilo v igri sodelovanje z drugim italijanskim prvoligašem, a ime novega partnerja vsaj za zdaj še ni znano. Michele Dal Cin, športni direktor kluba, je v letošnji sezoni ob nekaterih igralcih Parme v vrste Gorice zvabil tudi člane torinskega Juventusa (Alberto Gallinetta) in AC Milana (Ezekiel Henty in Alessio Innocenti), gre morebitnega partnerja iskati med tema dvema kluboma?

Iztok Kavčič, trener članske ekipe, je na sredini tekmi v Trstu med vratnicama preizkušal tudi mladega vratarja Adnana Golubovića, trenutno še člana Triglava, ki je v preteklosti nosil tudi dresa Olimpije in Interblocka, za Kranjčane pa je v letošnji sezoni v 2. SNL odigral devet tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …