[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=571]

Tekma prvega kroga spomladanskega dela prvenstva med Gorico in Domžalami je bila napeta do zadnjih sekund dvoboja. Goričani so še enkrat več neuspešno poskušali prekiniti slabo serijo proti Domžalčanom, gostje pa so kljub igralcu več skozi celotno srečanje neuspelo napadali, tako da sta si tekmica razdelila točke. Tekmo, katera je potekala v lepem spomladanskem vremenu, si je ogledalo nekaj več kot 400 gledalcev. V domači enajsterici ni bilo večjih presenečenj. V jeseni dokaj standardnega Vicenteja je zamenjal Berardocco, Živca pa novinec Boniperti, ki je prišel pozimi. Na drugi strani je v začetni enajsterici gostov priložnost dobil Živec, ki je jeseni uspešno branil barve Goričanov, v napadu sta napadalni dvojec tvorila S. Vuk in Parker.


Tekma se še dobro ni začela, ko je sledil odločilen trenutek na tekmi. V 3. minuti je Berardocco na sredini izgubil žogo, Parker je krenil proti vratom Gorice ter z roba kazenskega prostora dobro streljal, Cordaz pa je žogo odbil v kot. Po kotu je z glavo znova streljal Parker, nespametno pa je z roko posredoval prav Berardocco, kateremu je sodnik Vinčić pokazal rdeči karton ter posledično najstrožjo kazen za goste. Parker je bil zanesljiv izvajalec ter goste popeljal v prednost. Domači, kljub igralcu manj, puške niso vrgli v koruzo ter se pogumno podali v boj. Najprej je imel polpriložnost Coda. Isti igralec je v 12.minuti po avtu lepo kombiniral z Vaninom, ki je poslal predložek iz desne strani na drugo vratnico, kjer je Misuraca lepo podal v sredino v petmetrski prostor, kjer je bil najbolj spreten Lapadula, ki je na navdušenje domačih gledalcev rezultat poravnal. Domači so se po izenačenju še malce bolj opogumili in imeli po dveh kotih v isti minuti lepi priložnosti prek Vetriha in Modula, na žalost domačih pa je šla žoga prvič mimo vrat, drugič pa je dobro posredoval eden od domžalskih branilcev. V 26.minuti po protinapadu nova priložnost za “vrtnice”. Coda je z globinsko podaja zaposlil Lapadulo, ta je bil hitrejši od branilcev, meril po tleh, žoga pa je zadela le zunanji del mreže. Že v naslednji minuti še lepša priložnost za goste. Domačini žoge niso uspeli izbiti, do nje je prišel Parker in sprožil iz približno 10 metrov, meril v levi zgornji kot vratarja Cordaza, a mu je veselje preprečil prečnik. Proti koncu polčasa so se domačini povlekli na svojo polovico ter prevlado prepustili Domžalčanom. Kljub temu so imeli prek Code še eno priložnost, a je slednji iz voleja streljal mimo gola, na drugi strani pa je poskušal Dobrovoljc, Cordaz pa je brez težav strel ubranil.

Drugi polčas se je začel bolj umirjeno. Spremljali smo bolj raztrgano igro, domačini so brez težav branili svoj gol, gostje pa niso znali unovčiti igralca več na terenu. Razen nekaj razburjenja na tribunah, za katere je poskrbel sodnik Vinčić, priložnosti do 75. minute ni bilo. Nato pa se je pričelo razburljivih zadnjih 15 minut. Najprej so po prekinitvi poskušali domačini, Favalli je poslal predložek iz leve strani, na drugi vratnici je do žoge prišel Lapadula, žogo podal v sredino, kjer je iz neposredne bližine čez vrata z glavo meril Danilievičius. Za goste je poizkušal Živec, vendar meril točno v svojega nekdanjega soigralca v vratih Gorice. Najlepšo priložnost za domačine pa je v 79. minuti zapravil Lapadula. Po globinski podaji je bil na desni strani Bazzoffia hitrejši od gostov, lepo podal v sredino, kjer je iz petih metrov Lapadula zgrešil nemogoče. Namesto gola je žogo povsem zgrešil ter zgrešil okvir vrat. Sledil je še razburljiv sodnikški dodatek. Goričani so izgubili žogo, kar so gostje izkoristili in krenili v napad, žogo je na levi strani dobil zelo razpoloženi Parker, preigraval proti kazenskemu prostoru, kjer je preigral Vanina, ki je po mnenju sodnika nepravilno zaustavil napadalca Domžal, Vinčić pa je še drugič danes pokazal na belo točko. Odgovornost je znova prevzel Parker, tokrat pa ga je Cordaz prebral ter na navdušenje domačih navijačev poskrbel za remi in delitev točk.

Domačini so lahko zadovoljni z točko, kajti skoraj celotno srečanje so igrali z igralcem manj, kar se jim je pripetilo že drugič v sezoni. Zagotovo bodo imeli nekaj za pripomb čez delo sodnikov, izgubljenih točk pa zagotovo ne bodo dobili nazaj. V petek jih čaka težko gostovanje v Zavrču, na naslednji domači tekmi pa v goste prihaja Rudar. Na drugi strani Domžalčani ne morejo biti zadovoljni s točko, celotno tekmo so imeli igralca več, poleg tega so zgrešili še najstrožjo kazen v zadnji minuti, zaradi česar lahko imajo nekaj grenkega priokusa. Zanimivo bo spremljati, kako bo v domžalskem dresu igral Živec, saj se danes ni posebno naigral, a bi lahko bil v bodoče še kako nevaren v kombinaciji z Vukom in Parkerjem. Domžalčani tudi naslednji teden gostujejo, tokrat pri Krki, šele čez dva tedna pa bodo odigrali prvo domačo tekmo v spomladanskem delu in to proti Zavrču.

Avtor: Rok Fakin
Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…