Prenovljeno zasedbo novogoriškega prvoligaša za uvod v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije čaka zahtevno gostovanje v Ljudskem vrtu. Primorci so v štajerski prestolnici vse tri točke nazadnje osvojili pred skoraj tremi leti, na zadnjih sedmih gostovanjih pa so osvojili vsega točko.


Že nekaj je jasno, da bodo plavi v Mariboru zaigrali brez kaznovanega dvojca, Amedeja Vetriha in Lorenza Pasqualinija, ter Luke Majcna, ki je pred dnevi utrpel zvin gležnja, tik pred zdajci pa je postalo jasno, da trener Cesare Beggi ne bo mogel računati niti na kapetana Alena Jogana. A ne zaradi morebitnega prestopa, pred dnevi smo poročali, da naj bi se za izkušenega branilca ogrel romunski Botošani. 29-letni nogometaš je na včerajšnjem treningu staknil lažjo poškodbo in bo primoran obračun spremljati s tribune.

Kljub temu pa je Jogan v izjavi za Primorske novice poudaril, da ekipa v Maribor ne bo odpotovala z belo zastavo, pa čeprav za svoje delo še vedno niso prejeli izplačil: “Po razvoju dogodkov v zadnjem tednu nismo dobili pozitivnega signala oziroma ni bilo novosti. Smo v čakalnici, a se ne prepuščamo toku. Na treningih oziroma tekmah odmislimo denarno stisko. V Maribor nikakor ne bomo odpotovali z belo zastavo. Tudi nadaljevanje oziroma dokončanje sezone ni ogroženo. V tem smo enotni. Na težave smo opozorili v pripravljalnem obdobju, z morebitno stavko ali drugimi ukrepi bi škodovali sami sebi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…