V prekrasnem sončnem vremenu sta se še zadnjič letos srečala Gorica in Triglav. Dvoboj je v novogoriški Športni park privabil nekaj več kot 300 gledalcev, med katerimi je bila tudi skupina gostujočih. Domačini, ki so hoteli nadaljevati dobro serijo rezultatov, so zaradi kartonov pogrešali Vetriha, katerega je zamenjal posojeni nogometaš Atalante Nejc Praprotnik. Na drugi strani gostujoči trener Dušan Kosić, zaradi rdečega kartona ni mogel računati na najboljšega strelca ekipe Đurkovića, zaradi poškodb pa so manjkali tudi Pelko, Šturm, Diallo, Šuštaršič in že dlje časa odsotni Redžić. V konici napada je zato kaznovanega Đurkovića zamenjal Aleš Poplatnik. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 34. krog. Glavni sodnik: Damir Skomina.
Nova Gorica: Športni park, gledalcev.

GORICA 0:0 TRIGLAV

Gorica: Simčič, Širok, Jogan, Gregorič, Širok, Ndiaye, Mevlja, Praprotnik (Mbida, 84 Frelih), Žigon, Živec, Šturm (60 Bremec) Trener: Miran Srebrnič.
Triglav: Curanović, Zolić, Klemenčič, Stojnić, Krcić, Sever, Pokorn, Jelar, M. Poplatnik (84 Ovčina), A. Poplatnik (64 Šujica), Bubanja. Trener: Dušan Kosić.

 

Goričani so začeli zelo odločno, ter so hoteli na hitro priti do zadetka, a kaj več kot do nekaj kotov niso prišli. Na drugi strani so Kranjčani prežali na protinapade, kateri pa jim niso najbolj uspevali. Prvo lepšo priložnost na tekmi so imeli gostje, ko je v 16. minuti z roba kazenskega prostora streljal Krcić, ampak prek vrat. Na drugi strani sta poskušala Praprotnik in Živec, a bila sta nenatančna. Sledila je 32. minuta, ko je imel po kotu Žigona lepo priložnost Ndiaye, ampak iz približno 10 metrov je streljal natančno v vratarja Curanovića, ki je z majhnimi težavami strel ustavil. V 39.minuti je sledila najlepša priložnost za domačine v prvem polčasu. Žigon je na desni strani sprejel dolgo žogo in jo podal Šturmu, ki je iz približno 10 metrov nastreljal gostujočega branilca. Sledil je ko, po katerem je imel Šturm še eno lepo priložnost, ko je iz leve strani, bil je že skoraj v mrtvem kotu, nastreljal gostujočega vratarja. Že čez tri minute pa še ena lepa priložnost za domačine. Gregorič je poslal globinsko žogo v kazenski prostor gostov, kjer je nerodno pred Praprotnikom posredoval gostujoči branilec, do žoge je prišel Ndiaye, ki je neovirano streljal, ampak nenatančno. Žoga je zletela prek vrat in to je bila še zadnja priložnost v prvem polčasu.

Drugi polčas se je začel bolj mirno. Oboji so čakali na napako nasprotnika, ter niso hoteli tvegat. Najlepšo priložnost v drugem delu srečanja je zamudil Praprotnik. Po levi strani je prodrl Živec, ki je po tleh podal v prazen prostor, kamor je stekel Praprotnik, poskušal je streljat po tleh, ampak Curanović je prišel ven iz gola, ter žogo odbil v kot. Nato se je igra še bolj umirila, posledično nismo videli veliko priložnosti. Videli smo samo nekaj strelov z obeh strani, ampak bilo so nenevarni. Domači strateg je poskušal osvežit igro tako, da je v igro poslal Mbido in Bremca, ampak igra se ni bistveno spremila. Gostje so se večino branili, kot pa je v navadi domačini ne znajo napadi na postavljeno obrambo ter tako si niso do konca tekme priigrali nobene lepe priložnosti.

Tekma je bila ena izmed najbolj dolgočasnih v letošnji sezoni, kar smo jih lahko spremljali v Novi Gorici, ampak z tem dolgočasnim remijem, sta si obe ekipi dokončno zagotovil obstanek v ligi. Domačine sedaj čaka še gostujoča tekma proti Domžalam, za zaključek pa se bodo v nedeljo pomerili doma z Rudarjem. Kranjčane pa najprej čaka domača tekma z obubožano Muro, prvenstvo pa bodo zaključili proti bivši ekipi trenerja Kosića, ljubljanski Olimpiji.

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …