[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=313]

Gorica nadaljuje s pozitivno serijo rezultatov, zmagali pa so tudi zadnja tri domača srečanja, na drugi strani pa Triglav, z izjemo dobre igre v drugem polčasu, več ni uspel iztržiti. Dvoboj si je v Športnem parku ogledalo 400 gledalcev. V domači zasedbi je tokrat prišlo do dveh menjav v vezni liniji. Na klopi je ostal Vetrih, na tribuni pa Bruno Leonardo Vincente. Namesto njiju sta zaigrala, povratnik v prvo postavo, Ndiaye ter Berardocco. Trener gostov Kosić je prav tako napravil dve spremembi v začetni postavi. Na klop sta odšla Šmit in Palibrk, namesto njiju pa sta zaigrala mladi Bukara in Stjepanović.


Tekmo so bolje začeli domačini, ki so kaj hitro poskušali priti do priložnosti. Tako so imeli v prvih petih minutah, kar tri lepe strele, vendar sta Coda in dvakrat Lapadula z glavo merila mimo vrat vratarja Pelka. Na drugi strani si igralci Triglava resnejših priložnosti niso priigrali. V 12. minuti pa je sledila akcija za vodstvo domačinov. Gorenjci so izvedli kot, Goričani so žogo odbili do Code, ki je žogo vlekel do sredine igrišča, nato pa z diagonalno podajo na desni strani igrišča našel Lapadulo, ta je žogo lepo sprejel ter jo povlekel v sredino kazenskega prostora, kjer je s strelom v levi spodnji kot ugnal vratarja Pelka. Po zadetku se je zdelo, da so se domačini zadovoljili z vodstvo, zato so se povlekli na svojo polovico ter pobudo prepustili Triglavanom, kateri pa razen strelov od daleč, ki so bili nenatančni, do resnejših priložnosti niso prišli. Domačini so spet pritisnili ob koncu polčasa. V 36. minuti je do priložnosti znova prišel Coda, ki pa je iz bližine z glavo meril nenatančno. Najlepšo priložnost za povišanje vodstva pa so imeli Goričani dve minuti kasneje, ko so na gostujoči polovici prestregli žogo gostov, jo podali do Živca, ta je preigraval ter z žogo prišel do kazenskega prostora, kjer je neovirano streljal, Pelko pa je bil tokrat uspešnejši, vendar akcije še ni bilo konec, saj se je žoga odbila do Code, ki je streljal, Pelko pa je bil znova uspešnejši ter žogo odbil v kot. To je bila zadnja priložnost v prvem polčasu, v katerem so bili veliko boljši domačini.

Drugi polčas so bolje začeli gostje ter prišli do prve priložnosti. Domači branilec Kavčič je izgubil žogo na svoji polovici, do nje je prišel Nukić, kateri pa je iz leve strani kazenskega prostora streljal direktno v vratarja Cordaza. Sledilo je nepisano pravilo, če ga ne daš ga dobiš. Že v naslednji minuti je Ndiaye s čudovito globinsko podajo, našel Misuraco, kateri se je izognil prepovedanemu položaju in z zvitim strelom premagal vratarja Pelka. Zdelo se je, da je tekma že odločena ter da je samo vprašanje, kakšna bo na koncu razlika, a se ni nadaljevalo po pričakovanjih. Domačini so se po drugem zadetku znova povlekli v obrambo, gostje pa so bili iz minute v minuti nevarnejši. Dobra igra je obrodila sadove v 62. minuti, ko so uspeli zmanjšati zaostanek ter povzročiti nemir v domačih vrstah. Do zadetka so prišli po vzoru angleške ekipe Stoke City. Šmit je izvajal avt, vrgel žogo vse to petmetrskega prostora, kjer je bil najvišji Luka Majcen, ki je z glavo premagal domačega čuvaja mreže. Gostje so vse bolj pritiskali in kaj kmalu bi lahko prišli do izenačenja. Po strelu od daleč je Jogan slabo izbijal in bi kaj kmalu lahko dosegel avtogol. Na drugi strani so Vrtnice poskušale predvsem preko protinapadov in prekinitev. Po enem od kotov je Coda iz bližine streljal čez gol gostov. V zaključku tekme, smo spremljali vse bolj umazano igro ter veliko prekrškov in le malo poizkusov proti golu. V zadnji minuti pa je sledila potrditev domače zmage. Gostujoči igralci so odhiteli v napad, saj so imeli nevarno podajo iz avta, domačini so žogo odbili do Ndiayeja, ki je žogo iz svoje polovice povlekel do nasprotnega kazenskega prostora, kjer je nesebično podal do Code, kateremu ni bilo težko zadeti praznih vrat in postaviti končnega rezultata.

Goričani se lahko veselijo tretje zaporedne zmage na domačih tleh ter z optimizmom čakajo novomeško Krko. Obenem pa jih lahko skrbi, da se danem golu preveč povlečejo v obrambo, kar lahko privede do živčnosti in napetosti v končnici tekme. Triglav se po prvi domači zmagi v prejšnjem kolu na Gorenjsko vrača z ničlo. Prvi polčas je bil za pozabo, v drugem pa so pokazali, da le niso tako slaba ekipa, kot prikazuje lestvica. Graditi morajo na drugem polčasu, pa bodo prišli tudi boljši rezultat. Je pa jasno, da bodo težko višje od devetag mesta. V sredo na domačem igrišču pričakujejo igralce Domžal.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…