Odpoved uvodnega spomladanskega kroga, ki bi moral biti na sporedu čez dobrih deset dni, bo verjetno nekoliko zmotila ritem priprave večine prvoligašev, dodatnega tedna pa so zagotovo najbolj veseli Goričani, ki so s pripravami s precejšnjo zamudo pričeli kot zadnji.


Plavi so v soboto s 3:1 odpravili Ankaran-Hrvatine, v tem tednu pa so v načrtu kar tri pripravljalna srečanja. Prvo naj bi bilo na sporedu že jutri popoldne, potem ko bodo nogometaši dopoldne opravili še trening, a nasprotnik za zdaj še ni znan.  V petek popoldne se bodo Goričani pomerili z drugoligašem iz Šenčurja, a kraj in ura tekme še nista znana, v soboto ob 14:30 pa se bo Gorica pomerila še z enim drugoligašem, Tolminom. Obračun bo najverjetneje odigran na igrišču drugoligaša. Srečanja bodo četi novega trenerja Cesara Beggija zagotovo koristila, saj se je v zimskem prestopnem roku ekipi priključilo kar osem novih nogometašev, večina med njimi v prvih dneh februarja, zato uigranost ekipe zagotovo še ni na primerni ravni.

“Igralci so sicer povečini mladi, imajo pa željo in odločnost. Verjamem vanje. Položaj ni enostaven, a vadijo zelo zavzeto in profesionalno. V prvi vrsti si želim, da bi ekipa igrala dobro. To je za mlade nogometaše zelo pomembno, saj s tem dobijo občutek moči. Seveda bo treba zbirati tudi točke za obstanek. V moštvu sicer vidim kar nekaj mladih igralcev, ki lahko predstavljajo prihodnost Gorice. Sam bom naredil vse, da jim bom pomagal v njihovem nogometnem razvoju,” je v pogovoru za Primorske Novice dejal Cesare Beggi, ki je po Luigiju Apolloniju, Miranu Srebrniču in Iztoku Kavčiču že četrti trener v letošnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…