Gorica in Triglav sta močnejša za nogometaša, ki sta vsaj v preteklosti veljala za velika talenta. V vrste Triglava se je po petih letih vrnil Uroš Palibrk, ki so ga sicer v kranjskem taboru predstavili že pred dobrim mesecem, a je pravico nastopa dobil šele sedaj. Strateg Goričanov Luigi Apolloni pa lahko že v naslednjem krogu računa tudi na češkega nogometaša Nicolasa Šumskega.


Nicolas Šumsky je v svoji kratki karieri zamenjal že lepo število klubov. 19-letni ofenzivni vezist je bil član Monaca, Cannesa, igral pa tudi za mladinski pogon znamenitega argentinskega moštva River Plate, v Argenitini pa je branil še barve Argentinos Juniors. Mladinski reprezentant Češke je bil nazadnje član ekipe Bohemians 1905 iz Prage, v Novi Gorici pa bo imel status posojenega nogometaša.

Tudi za Palibrkom je zanimiva petletna kariera v tujini. Že leta 2008 je zapustil kranjski klubi in se kot velik talent preselil v AC Milan, kjer je v mlajših kategorijah redno igral. V članski ekipi, pa tako kot nekateri slovenski nogometaši pri milanskem velikanu, ni dobil priložnosti. Klub ga je med drugim posodil tudi hrvaški Rijeki in belgijskemu Liersu, kjer pa ni pustil globljega pečata. 21-letni napadalec bo zagotovo dobrodošla rešitev za razglašeno zasedbo stratega Dušana Kosića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…