[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=80]

Zavrč je pred domačo publiko, ki je znova lepo napolnila obe tribuni in stojišča ob igrišču, lovil Maribor, ki bi ga z morebitno zmago ujel na vrhu lestvice. Načrti Zavrčanov se niso izšli, saj so gostje prevladovali skozi celotno srečanje in zasluženo slavili. Goričani so si pripravili kar nekaj zrelih priložnosti, oba zadetka pa so dosegli po napakah domačih branilcev. Zavrčani so tokrat plačali davek novinca med elito, kar pa bi moralo biti za moštvo iz roba haloških hribov dodatna vzpodbuda za naporno nadaljevanje sezone.


Uvod srečanja je minil z začetnim otipavanjem in brez resnejših priložnosti v prvih petnajstih minutah. Omeniti velja le poizkus Lapadule, ki pa je streljal mimo vrat Finka. V 16. minuti bi lahko gostje povedli, a je Coda z glavo za las zgrešil vrata Zavrčanov. Dobrih deset minut kasneje so Goričani znova zapretili in prišli do vodstva. Jogan je podal iz svoje polovice, na vrhu kazenskega prostora Zavrča pa je bil najspretnejši N’Diaye, ki je z natančnim strelom ob desni vratnici matiral vratarja Finka. Domači si tudi po vodstvu gostov niso uspeli pripraviti priložnosti, še naprej so niti igre držali Primorci. V 35. minuti je mimo vrat sprožil strelec uvodnega zadetka N’Diaye, pet minut kasneje pa je preslabo sprožil Živec, Fink je žogo brez težav ukrotil. V končnici prvega dela igre so prvič resneje zagrozili tudi varovanci trenerja Trenevskega, a je bil Fuček v kazenskem prostoru po podaji Benka prenizek, žoga pa je tako zletela v prazno.

Kdor ne da, ponavadi dobi, rek je hitro dobil potrditev po vsega tridesetih sekundah igre v drugem polčasu. Goričani so hitro izvedli prosti strel na sredini igrišča in v nadaljevanju akcije žogo spravili na levo stran do osamljenega Živca, ki je prodrl v kazenski prostor, kjer je žogo spravil pred gol Zavrča, kjer pa je bil od domačih branilcev hitrejši Coda in goste povedel v vodstvo z dvema zadetkoma prednosti. Gostje so tudi v nadaljevanju iskali tretji zadetek in potrditev zmage, le nekaj minut kasneje je Coda še enkrat sprožil, vendar meril nenatančno, domači pa niso izkoristili nesporazuma vratarja Cordaza in branilca Široka. Domači kljub zaostanku niso obupali in so iskali zadetek priključka, po slabi uri igre je tako mimo gola z glavo streljal Brlečić. Nogometaši Zavrča so tudi v drugi polovici polčasa poizkušali priti do gola, a brez konkretnejših zaključkov, nato so znova zapretili gostje. V 69. minuti je strel Lapadule z nekaj težavami ukrotil Fink, nekaj minut kasneje pa je prvi meril še mimo vrat, italijanski napadalec pa je v končnici sprožil še trikrat, dvakrat je posredoval Fink, v tretje pa je žoga zletela mimo završkih vrat. V 83. minuti je Šafarić z lepo podajo zaposlil Benka, ki se je znašel v obetavni priložnosti, a streljal preslabo. Domači do konca srečanja niso več zapretili, gostje pa so si želeli še tretjega zadetka, ki pa ga niso dočakali. V 85. minuti je povišanje vodstva s pogumno obrambo rešil Fink, Živec je meril mimo vrat, poizkus Bazzoffie je ukrotil Fink, lepo priložnost pa je v sodnikovem podaljšku zapravil rezervist Ihrig-Farkas, ki je le nekaj sekund po vstopu v igro z glavo meril preslabo.

Za Goričane bo zmaga dodaten motiv pred nadaljevanjem sezone in potrditev dobrega dela na treningih. Moštvo, ki ima tako kot tudi Zavrč, v svoji zasedbi precej novincev še ni uigrano, a se že sedaj kažejo obrisi kvalitetnega dela strokovnega štaba. Za Zavrčane pa bo poraz po dobrem začetku sezone služil kot dobro opozorilo pred nadaljevanjem sezone. Igranje v prvoligaški konkurenci je namreč sestavljeno iz vzponov in padcev, že naslednji vikend pa bodo imeli v Domžalah novo priložnost za boljšo predstavo in s tem tudi več možnosti za kakšno točko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Aluminij – Olimpija 0:4 (24.2.2024)

S prvim gostovanjem na Štajerskem v letu 2024 je Olimpija opravila z odliko. Zmaji so v Ki…