Domača neporaženost Rudarja je končana. Po nizu enajstih tekem brez poraza in več kot sedmih mesecih brez grenkobe domačega poraza, so se polnega izkupička na zelenici Mestnega stadiona ob Jezeru veselili nogometaši Gorice. Ti so se do zmage in pomembnih treh točk dokopali v prvem polčasu, ko so v drugi polovici prevzeli pobudo ter si preko Vetriha in Žigona priigrali dva zadetka prednosti. Knapi so zaostanek znižali že v četrti minuti drugega polčasa, a v nadaljevanju neuspešno iskali še drugi zadetek za izenačenje.


Po začetnem otipavanju, v katerem so imeli več od igre Velenjčani, so prvi v 16. minuti zapretili gostje. Z roba kazenskega prostora je zapretil Johnson, vendar meril mimo domačih vrat. Dobro minuto pred tem je za domače poskusil Krefl, vendar Sorčan ni imel težav s krotenjem okroglega usnja, podobno je bilo tudi v 22. minuti, ko je streljal Stjepanović. V drugi polovici polčasa so pobudo prevzeli Primorci, v 24. minuti je znova sprožil Johnson, a je bil Rozman na pravem mestu in je žogo izbil v kot. Minuto kasneje je po kotu Žigona z glavo streljal še Boccaccini, a tudi on nenatančno, najnevarneje pa je v 27. minuti zapretil Eleke, ko pa je Rozman pravočasno zapustil svoja vrata. Premoč gostov se je nadaljevala in posledično je Gorica povedla v 30. minuti, ko je Radujko na levi strani igrišča podrl Žigona. Po prostem strelu so Goričani v gneči pred golom najprej stresli okvir velenjskih vrat, a je žoga končala pri Vetrihu, ki jo je z neposredne bližine pospravil v domačo mrežo. V 33. minuti so si najlepšo priložnost prvega polčasa pripravili tudi Velenjčani. Stjepanović je silovito sprožil z 28 metrov, Sorčan pa je s konicami prstov žogo preusmeril izven okvirja, saj je žoga oplazila desno vratnico  in končala zgolj v kotu. V 42. minuti je okvir novogoriških vrat stresel tudi Firer, vendar bil ob tem v prepovedanem položaju, dve minuti zatem pa so gostje podvojili svojo prednost. Po predložku Pasqualinija je bil pred golom Rudarja najvišji Žigon, ki se je veselil še sedmega zadetka v sezoni.

Drugi polčasa se za Rudar ne bi mogel začeti bolje, v četrti minuti nadaljevanja je dolgo podajo Jahića izkoristil Radujko, ki je neubranljivo sprožil s petih metrov in znižal zaostanek knapov. Sledil je še nenatančen strel Firerja, na nasprotni strani igrišča pa je bil v 52. minuti Rozman po strelu Žigona na pravem mestu. Velenjčani so v nadaljevanju krenili v lov na izenačenje, v odprti igri imeli več od tekme, vendar so le stežka prihajali do priložnosti. V 61. minuti je z dobrih 25 metrov neugodno sprožil Jahić in Sorčanu povzročil precej preglavic, saj je žogo po visokem loku komajda izbil čez gol. Osem minut zatem je še enkrat več sprožil Radujko, a meril mimo desne vratnice. Goričani pa so odgovorili preko Elekeja, ki je z vrha kazenskega prostora meril v daljši kot, vendar za nekaj centimetrov zgrešil domača vrata. V zadnjih 20 minutah so gledalci spremljali igro s precej prekrški in malo pravimi priložnostmi. V 78. minuti velja omeniti strel Babića, pet minut kasneje je za goste za las zgrešil Vetrih, v 88. minuti pa je z novim zvitim strelom še enkrat več poskusil Jahić, ki je tokrat posegel po lob udarcu, a je bil Sorčan pripravljen.

Goričani so s pomembno zmago uspeli znižati zaostanek za Novomeščani, ki pa bodo svojo tekmo 34. kroga Prve lige Telekom pričeli ob 20. uri, ko gostujejo pri Koprčanih. Če bo zaostanek pred zadnjima dvema krogoma ostal pri treh točkah, se lahko Goričani v zaključku še rešijo devetega mesta, ki pelje v dodatne kvalifikacije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…