Sobotno popoldne so za skok k sosedom izkoristili tudi Goričani, ki pa so za razliko od Celjanov in Domžalčanov gostovali v Italiji. V vadbenem središču Veronello, ob Gardskem jezeru, se je Gorica pomerila z italijanskim prvoligašem Chievom iz Verone, pri katerem so z izjemo reprezentantov zaigrali tudi najboljši posamezniki.


S 3:0 so slavili Verončani, ki so povedli v 20. minuti, ko je prvega od dveh zadetkov na tekmi dosegel Alberto Paloschi. Nekdanji član AC Milana je po kombinaciji treh igralcev matiral Grego Sorčana. V 32. minuti je izid polčasa postavil Sergio Pellisier, dolgoletni igralec Chieva, ki je bil po kotu najvišji pred goriškimi vrati. V drugem polčasu, ko so tudi Goričani posegli po številnih menjavah, celotno tekmo sta odigrala zgolj Alen Jogan in Lorenzo Pasqualini, pa je končni izid srečanja postavil Paloschi.

CHIEVO VERONA 3:0 GORICA
Paloschi (20′, 63′), Pellissier (32′)

Chievo Verona: Bizzarri (46′ Seculin), Schelotto, Sardo, Gamberini (73′ Mansi), Frey (62′ Anderson), Botta, Izco (62′ Maldonado), Cofie, Meggiorini (82′ Vajushi), Pellissier, Paloschi (73′ Jallow). Trener: Rolando Maran.
Gorica: Sorčan (46′ Gallinetta), Palumbo (46′ Boccaccini), Innocenti (46′ Vetrih), Jogan, Caputo (80′ Di Cecco), Martinović (62′ Ferri), Širok (46′ Majcen), Slivka (75′ Johnson), Pasqualini, Žigon (Osuji), Eleke (46′ Džuzdanović). Trener: Cesare Beggi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…