Sobotno popoldne so za skok k sosedom izkoristili tudi Goričani, ki pa so za razliko od Celjanov in Domžalčanov gostovali v Italiji. V vadbenem središču Veronello, ob Gardskem jezeru, se je Gorica pomerila z italijanskim prvoligašem Chievom iz Verone, pri katerem so z izjemo reprezentantov zaigrali tudi najboljši posamezniki.


S 3:0 so slavili Verončani, ki so povedli v 20. minuti, ko je prvega od dveh zadetkov na tekmi dosegel Alberto Paloschi. Nekdanji član AC Milana je po kombinaciji treh igralcev matiral Grego Sorčana. V 32. minuti je izid polčasa postavil Sergio Pellisier, dolgoletni igralec Chieva, ki je bil po kotu najvišji pred goriškimi vrati. V drugem polčasu, ko so tudi Goričani posegli po številnih menjavah, celotno tekmo sta odigrala zgolj Alen Jogan in Lorenzo Pasqualini, pa je končni izid srečanja postavil Paloschi.

CHIEVO VERONA 3:0 GORICA
Paloschi (20′, 63′), Pellissier (32′)

Chievo Verona: Bizzarri (46′ Seculin), Schelotto, Sardo, Gamberini (73′ Mansi), Frey (62′ Anderson), Botta, Izco (62′ Maldonado), Cofie, Meggiorini (82′ Vajushi), Pellissier, Paloschi (73′ Jallow). Trener: Rolando Maran.
Gorica: Sorčan (46′ Gallinetta), Palumbo (46′ Boccaccini), Innocenti (46′ Vetrih), Jogan, Caputo (80′ Di Cecco), Martinović (62′ Ferri), Širok (46′ Majcen), Slivka (75′ Johnson), Pasqualini, Žigon (Osuji), Eleke (46′ Džuzdanović). Trener: Cesare Beggi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Celjani napredujejo po lestvici

    Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…
  • Grabić: Glava mora ostati čista

    Po naravnost izvrstnem začetku sezone pri ljubljanskem Bravu se, kot kaže, karte malce obr…
  • Maribor že izbral trenerja?

    Kot so zapisali pri Ekipa24, bo do konca jesenskega dela na klopi vijoličastih ostal Radov…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani napredujejo po lestvici

Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…