[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=770]

Goričani so še četrtič v sezoni premagali Zavrčane in Haložanom ostajajo trn v peti, saj so Zavrčani doslej Goričanom zabili le en zadetek. Vrtnice so srečanje nadzirale celoten potek tekme in prišle do zaslužene zmage, na drugi strani pa gostje resnejših priložnosti niso imeli. Gorica je bila tokrat oslabljena za svoja najboljša strelca v sezoni, saj sta zaradi kartonov manjkala Coda in Lapadula, a sta ju v konici napada uspešno zamenjala Boniperti in Danilevičius. Na drugi strani je zaradi kartonov manjkal kapetan S. Čeh, v konici napada je tokrat začel vroči Smrekar, ki je v spomladanskem delu zabil že osem golov.


Srečanje se je začela dokaj mirno, a je mirnejši uvod prekinil zadetek domačega moštva. Tekla je 9. minuta, ko je Finocchio z globinsko žogo zaposlil Bonipertija, kateri je izkoristil svojo hitrost ter s strelom z leve strani kazenskega prostora zadel v desni spodnji kot vratarja Finka. Goričani so po vodstvu zaigrali še bolje ter so si pripravili še nekaj priložnosti. Strelec prvega zadetka Boniperti, je imel lepo priložnost za povišanje rezultata v 15. minuti, a je po podaji Favallija, z desetih metrov meril čez gol.  Nato je dvakrat poizkušal Vetrih. Najprej je bil najvišji v skoku po kotu, ampak je žoga končala v naročju gostujočega vratarja. V drugo pa je streljal iz 20 metrov, ampak meril nenatančno. Za goste je prvič malce resnejše poizkušal Kelenc, vendar tudi on meril visoko čez gol. V 26. minuti pa je sledilo povišanje rezultata. Vetrih je na gostujoči polovici odvzel žogo, podal do Bonipertija, kateri je lepo prodrl v kazenski prostor, žoga pa se je po strelu dotaknila enega završkih branilcev ter spremenila smer in posledično še drugič končala v mreži vratarja Finka. Po drugem prejetem golu so se gostje opogumili, poizkušali s streli od daleč, na njihovo žalost pa so vsi poizkusi leteli mimo gola. Do konca polčasa so domačini poizkušali še nekajkrat, vendar do resnejših priložnosti ni prišlo. Za največje vznemirjenje na slabo obiskani tribuni goriškega Športnega parka, je v zadnji minuti poskrbel vratar Cordaz, ki je se poigraval pred svojim kazenskim prostorom. Na srečo domačinov se je preigravanje končalo srečno.

Drugi polčas so malce bolje začeli gostje, ki so imeli v 49. minuti po strelu Dugolina lepo priložnost, a je žoga zletela točno v vratarja Cordaza. Sledilo je obdobje raztrgane igre, ki pa se je končalo v 63. minuti, ko je Gorica zadela še tretjič. Goričani so izvedli avt, najprej je poizkušal Favalli, njegov strel je završka obramba blokirala, žoga je prišla do Finocchia, ta je streljal iz desne strani igrišča, Fink je žogo odbil, a spet do Finocchia, ta pa je zaposlil Misuraco, kateremu iz 5 metrov ni bilo težko zadeti. Kljub visokem zaostanku so gostje igrali napadalno ter imeli v 66. minuti priložnost prek Fučka, a je bil znova na mestu Cordaz. V 69. minuti pa je bil postavljen končni izid. Danilievičius je preigraval pred kazenskim prostorom, kjer ga je podrl Murko. Sodnik Mežnar je pokazal na belo točko, čeprav se je zdelo, da je bil prekršek storjen na robu kazenskega prostora. Danilievičius je enajstmetrovko izvedel kar sam, bil zanesljiv in se posledično veselil prvega prvenstvenega zadetka. Do konca tekme so gostje še nekajkrat poizkušali, a venomer bili nenatančni. Domačini pa so tekmo mirno pripeljali do konca ter prišli do pomembnih treh točk v boju za drugo mesto.

Goričani so se tokrat izkazali tudi brez najboljših strelcev in še enkrat več se je izkazalo, da jim Zavrčani ustrezajo. Goričani najprej gostujejo v Velenju, čez teden dni pa bodo doma gostili Koper. Zavrč ne najde recepta za zasedbo Gorice, na prvo zmago bodo morali počakati na naslednjo sezono. S tem porazom so Haložani skoraj dokončno pokopali upe, da bi se v krstni prvoligaški sezoni dokopali do evropske vozovnice. V naslednjih dveh tednih imajo dva domača obračuna, kjer lahko upajo na nove točke. Najprej gostijo Domžalčane, čez teden dni pa Novomeščane.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…