Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je še zadnjič v letošnjem letu klubom naložil plačilo denarnih kazni. Po dvajsetem krogu Prve Lige Telekom Slovenije sta bila kaznovana Gorica in Olimpija, v Ljudski vrt pa je kazen priromala iz naslova povratnega pokalnega obračuna s Šenčurjem.


Goričani bodo morali zaradi petih rumenih kartonov plačati 300 evrov. Ljubljančani bodo morali na račun NZS nakazati 1050 evrov, saj so se navijači na tekmi v Kopru obnašali nešportno in v 30. minuti tekme na igrišče odvrgli tri svetleče rakete, zaradi česar je bila tekma za slabo minuto prekinjena, v 32. minuti pa so na igrišče odvrgli dimno bombo, ki je povzročila ponovno prekinitev tekme, tokrat za približno dvajset sekund. Namestnik disciplinskega sodnika pa je upošteval tudi predkaznovanost ljubljanskega prvoligaša.

Zaradi nešportnega vedenja navijačev je bil kaznovan tudi Maribor, saj so navijači v 28. minuti tekme s Šenčurjem na igrišče odvrgli papirnate trakove, zaradi česar je prišlo do prekinitve tekme. Zaradi tega bodo morali vijoličasti odšteti 300 evrov, zaradi predkaznovanosti pa še dodatnih 150 evrov, skupno torej 450 evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…