Ob Ljubljančanih in Mariborčanih so bili danes popoldne na delu tudi nogometaši Gorice in Rudarja. Goričani so po kranjski Zarici, članici 2. SNL, gostili še avstrijskega drugoligaša – celovško Austrio, Velenjčani pa so se po mladinski selekciji Rudarja udarili še s kidričevskim Aluminijem.


Primorci so se na osrednjem igrišču domačega Športnega parka predstavili tudi z dvema novima obrazoma. Marko Matić in Rifet Kapić se trenerju Miranu Srebrniču za zdaj še dokazujeta na preizkušnji. O Matiću smo pisali že pred dnevi, ko je Miran Vuk že potrdil njegov prestop v Zavrč, a očitno iz igranja za haloškega prvoligaša ne bo nič. Zdaj osemnajstletni krilni nogometaš, v preteklosti član mladinskih selekcij Udineseja, srečo preizkuša bližje domu. Dve leti starejši Kapić je slovenski javnosti neznanka. Gre za nekdanjega mladinca Sarajeva, ki je bil po kaljenju v B ekipi Istre nazadnje član češkega drugoligaša Varnsdorfa.

Lansko poletje se je dokazoval pri drugi ekipi Hajduka, a ni prišlo do dogovora, drugače pa bo morda v Gorici. Prav tako krilni nogometaš je namreč Primorce popeljal v vodstvo, ko je v prvem polčasu izkoristil predložek Celcerja in z natančnim strelom zadel v spodnji levi kot celovškega gola. Goričani so prednost podvojili v nadaljevanju, ko je lepo podajo Nunića izkoristil še Amarachi Osuji, ki je jeseni izkušnje nabiral pri Tolminu. Korošci so zaostanek uspeli znižati na 2:1, Andrej Kotnik pa je imel zatem priložnost za zadetek za 3:1, a je po preigravanju vratarja zadetek preprečil eden gostujočih branilcev. Dodajmo še, da je Srebrnič ob Džuzdanoviću pogrešal poškodovane Dina Martinovića, Jana Humarja, Matijo Škarabota in Miho Gregoriča.

Dobro strelsko formo so znova potrdili tudi nogometaši Rudarja. Velenjčani, ki so v soboto zabili pet zadetkov, so v mrežo Aluminija pospravili štiri zadetke. Ob polčasu je bil rezultat precej bolj tesen kot ob koncu tekme, knapi so na krajši odmor odšli z zadetkom Leona Črnčiča. V nadaljevanju sta trenerja Jernej Javornik in Simon Sešlar priložnost ponudila novima enajstericama, kar so Velenjčani znali izkoristiti. Kidričani so prejeli še tri zadetke, uspešni so bili Mario Babić, Mate Eterović in Luka Prašnikar. Tudi Velenjčani so preizkušali morebitnega novinca, po naših informacijah gre za osemnajstletnega Ilijo Markovskega, nekdanjega člana Černomorca, sicer tudi člana ukrajinske mladinske reprezentance.

GORICA 2:1 AUSTRIA CELOVEC
Kapić (31′), Osuji (70′)
Gorica – prvi polčas: Sorčan, Curk, Jogan, T. Kavčič, Celcer, Kolenc, Matić, Kapić, Arčon, Nagode, Burgić. Drugi polčas: Štrukelj, N. Mevlja, Boben, M. Kavčič, Johnson, Marinič, Grudina, Kotnik, Osuji, Nunić. Trener: Miran Srebrnič.

RUDAR VELENJE 4:0 ALUMINIJ
Črnčič, M. Babić, Eterović, Prašnikar
Rudar – prvi polčas: Radan, Bratić, Žitko, Bolha, Lešnik (30′ Jahić), Tolimir, Grbić, Črnčič, Markovski, Krcić, Grgić. Drugi polčas: Čretnik, Ihbeisheh (65′ Jahič), Džinić, Kašnik, Kurež, S. Babić, Pišek, M. Babić, Trifković, Eterović, Prašnikar. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…