Potem, ko med tednom zaradi slabih vremenskih razmer ni bil odigran 25. krog Prve Lige Telekom Slovenije, se prepovedi igranja avtomatično prenesejo na 26. krog, ki bo zaradi velikonočnih praznikov v celoti odigran že v soboto.


Največ težav s sestavo enajsterice bosta zaradi kaznovanih nogometašev imela trener Gorice Miran Srebrnič in trener Mure Ante Šimundža, ki ne bosta smela računati na tri pomembne nogometaše. Goriški strateg na tekmi proti Domžalam zaradi rumenih kartonov v začetno enajsterico ne bo mogel uvrstiti dveh pomembnih členov zvezne vrste Amadeja Vetriha in Dejana Žigona. Zaradi izključitve na tekmi proti Celju pa svojo zadnjo tekmo prepovedi igranja prestaja senegalski napadalec Welle N’diaye. Še večje težave s sestavo vezne linije imajo njegov stanovski kolega na murskosoboški klopi, saj ne bo smel računati na tri veziste. Arpad Vaš je na tekmi z Aluminijem prejel četrti rumeni karton, Rajko Rep bo zaradi udarca v obraz odslužil prvo od treh tekem prepovedi, Matic Maruško pa bo zaradi izključitve na tekmi z Olimpijo prestal še drugo tekmo prepovedi igranja.

V Ljudskem vrtu gledalci na igrišču zagotovo ne bodo videli napadalca Maribora Nusmirja Fajića in branilca Rudarja Christiana Bubalovića, oba bosta počivala zaradi sedmega rumenega kartona. Pri Aluminiju znova ne bodo mogli računati na prvega strelca Roberta Kureža, ki je po odsluženi kazni zaradi izključitve v Velenju, v prejšnjem krogu v Murski Soboti prejel četrti rumeni karton.  Strateg Triglava Siniša Brkić bo v svoji zasebi proti Muri pogrešal Petra Stojnića, ki spomladi kaže dobro formo. Izkušeni vezist bo počival zaradi štirih rumenih kartonov. Italijan na koprski klopi Rodolfo Vanoli, pa bo na tekmi kroga proti Olimpiji, zagotovo pogrešal branilca Bojana Đukića, ki je v Novi Gorici prejel že deveti rumeni karton v tej sezoni ter se tako na vrhu lestvice največkrat porumenelih izenačil s Senadom Jahićem iz Rudarja in Blažem Vrhovcem iz Celja.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…