V Novi Gorici, je bila še zjutraj zaradi močnega dežja bojazen, da bomo spremljali vaterpolo in ne nogomet. A v zgodnjih popoldanskih urah se je vreme usmililo, ter se tudi umirilo, ter dopustilo, da se je tudi igrišče pusušilo, ter da je bilo kljub močnemu dežju dobro pripravljeno. Aluminij je v Športni Park privabil nekaj več kot 300 gledalcev, med katerimi je bila tudi skupina štirih pristašev »Šumarjev«. Domači strateg ni mogel računati na kaznovanega Mbido, zato ga je v obrambi zamenjal Uroš Celcer, Nejca Praprotnika, pa je zamenjal Saša Živec. Gostje so imeli v zadnjem času natrpan urnik, zato je gostujoči strateg naredil nekaj sprememb od zadnje tekme. Zaigrali so Črnic, Spahić in Rešek, kateri zadnje prvenstvene tekme niso začeli. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 32. krog. Glavni sodnik: Dejan Balažic.
Nova Gorica: Športni park, 350 gledalcev.

GORICA 2:0 ALUMINIJ
Strelci: Žigon (59), Frelih (71)

Gorica: Simčič, Širok, Jogan, Gregorič, Celcer, Mevlja, Vetrih, Ndiaye (82 Praprotnik), Žigon, Živec (63 Frelih), Šturm (79 Bremec). Trener: Miran Srebrnič.
Aluminij: Murko, Jovanović, Topolovec, Bingo, M. Rešek, Drevenšek (88 Vrbanec), Spahić (74 Lonzarič), Bloudek, Žagar (81 Medved), Črnic, Kurež. Trener: Edin Osmanović.

 

Tekma se še ni začela, ko je domača navijaška skupina izobesil transparent » obstajati danes, obstajati junija«, z katero želijo opozoriti, kaj se bo zgodilo z klubom po 1. juniju, ko bo uprava odstopila. Tekmo so bolje začeli domačini, ki so že v 3.minuti izpeljali lepo akcijo. Lepo so kombinirali po levi strani in Uroš Celcer je poslal oster predložek pred vrata Aluminija, ampak gostje so odbil, ampak slabo saj so jo domačini spet priborili, nato pa je Širok iz približno dvajsetih metrov dobro streljal, ampak preveč po sredini in Murko je žogo odbil. Nat je sledilo obdobje mirne igre brez priložnosti, v 13.minuti pa nova priložnost za Vrtnice, Živec je lepo prodrl v kazenski prostor gostov in iz desne strani streljal mimo gola Aluminija. Sledila je raztrgana igra iz obeh strani, sicer oboji so se borili, ampak vselej je zmanjkala zaključna podaja. Gostje so se bolj kot ne branili, ter prežali na proti napada, a ti so bili bolj kot ne neuspešni. Še eno lepo priložnost je imel Živec, ampak je v 36. Minuti preveč okleval in gostujoči branilec je žogo preusmeril in žogo je dobil Murko. Edino priložnost za goste je imel v 39.minuti Rešek, ko je prodrl po levi strani, ter tudi lepo streljal, ampak žoga je zadela samo zunanji stran mreže vratarja Vasje Simčiča. To je bila še zadnja priložnost v dokaj nezanimivem prvem polčasu.

Drugi polčas se je začel podobno, kot se je zaključil prvi, bolj zaspano. Prvo priložnost je v 53.minuti zamudil Jani Šturm, ki je iz približno 10 metrov streljal čez vrata. Čez pet minut pa je sledila akcija za gol, Živec je na levi strani izsilil približno 20 metrov od gola Aluminija izsilil prekršek. K žogi je pristopil najboljši domači strelec Dejan Žigon, ki je mojstrsko izvedel prosti strel. Streljal je čez živi zid, žoga se je odbila od prečke v gol. Za nekaj trenutkov gledalci niso vedeli ali je gol ali ne, ampak stranski sodnik je pokazal, da je žoga prečkala črto in domačini so se lahko veselili. V 63. minuti je Srebrnič v igro poslal mladega Boštjana Freliha, ki je zamenjal Živca in ta poteza se je kasneje pokazal kot zadetek v polno. A še prej so imeli Goričani še eno priložnost, po lepi akciji je imel veliko prostora Mevlja, ki pa je v 70. minuti iz približno 16 metrov streljal po tleh natančno v Murka. Nato pa je sledil odločilni trenutek, Ndiaye je v 73.minuti prodrl po desni strani, sledil je lep predložek na drugo vratnico, kjer je samo ostal rezervist Boštjan Frelih, kateri je matiral nemočnega Tomaža Murko. Za mladega Freliha je bil to prvenec v prvi ligi, zato si bo to tekmo za vedno ohranil v spominu. Do konca so gostje poskušali še priti do znižanja, ampak neuspešno. Poznalo se jim je da so imeli med tednom tekmo, domačini pa so brez večjih težav zadržali vodstvo in prišli do zelo pomembne zmage.

Domačini so si z to zmago verjetno že priborili obstanek, čeprav še ni teoretično, ampak 8 točk, štiri kroge pred koncem je to lepa prednost. Miran Srebrnič si lahko sedaj odahne, je pa še vedno vprašanje, kaj bo z novogoriškim nogometom po končani sezoni. Na drugi pa se bodo gostje še krčevito borili za obstanek, še posebej, če vemo, da je danes Mura zmagala, ter se jim približala na samo dve točki zaostanka, sedaj jih pa čaka prav proti Muri tekma v kateri bojo točke štele dvojno.

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…