V domžalskem prvoligašu so pred dnevi potrdili prestop Jana Mlakarja v Fiorentino, po njegovi poti pa bi v tujino utegnil iti tudi tri leta starejši Jon Gorenc Stanković, saj so Domžalčani v zaključnih pogovorih z vodstvom Borussie iz Dortmunda.


18-letni nogometaš, ki v višino meri kar 190 centimetrov, je v dresu domžalskega kluba v letošnji in lanski sezoni zbral trinajst nastopov in pod vodstvom trenerja Stevana Mojsilovića nosil tudi kapetanski trak. Gorenc Stanković se je na preizkusnem treningu v Dortmundu mudil že pred novim letom, z drugo ekipo evropskega podprvaka pa se je udeležil tudi zimskim priprav v turškem Beleku. Član mladinskih reprezentanc pa bi v primeru uspešnih pogajanj v drugi ekipi Borussie zaigral na položaju centralnega branilca, medtem ko pri Domžalah igra na poziciji zadnjega vezista: “Pri Borussii so me že predhodno opazovali in njihovi strokovnjaki so prepričani, da lahko na mestu centralnega branilca dosežem svoj maksimum. Osebno me je to nekoliko presenetilo, a sem se hitro prilagodil in na novem delavnem mestu odigral tudi tri prijateljske tekme. Na tem položaju moraš biti vseh 90 minut stoodstotno osredotočen na igralce nasprotnega moštva in očitno mi je to dobro uspevalo. Trener druge ekipe, David Wagner, mi je po koncu priprav dejal, da sem dobro opravil s treningi in da bi me radi imeli v svojih vrstah v naslednji sezoni. Vsekakor bi rad postal član Borussie, saj gre za pravo nogometno institucijo, z bogato tradicijo.”

Če bodo pogajanja med obema kluboma uspešna, se bo Gorenc Stanković v zvezno deželo Severno Porenje-Vestfalijo preselil poleti in sprva igral za drugo moštvo črno-rumenih, prestop pa bi bil seveda novo priznanje za odlično delo domžalske nogometne šole.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…