Že včeraj smo pisali o potrditvi prestopa Jona Gorenca Stankoviča, ki bo poleti iz Domžal prestopil v dortmundsko Borussio, kjer bo sprva igral za drugo moštvo rumene-črnih.


Danes pa je že znanih tudi nekaj več podrobnosti v zvezi s prestopom 18-letnega nogometaša. Kot so zapisali na spletni strani domžalskega prvoligaša, Gorenc Stanković v Dortmund odhaja na triletno posojo, med katero ima Borussia možnost dokončnega odkupa. Nogometni klub Domžale bo za posojo prejel primerno finančno nadomestilo, v primeru dokončnega odkupa pa še vnaprej določeno odškodnino. Osrednji akter prestopa, ki ga v Dortmundu čaka precej dokazovanja, ostaja skromen: “Sanje so se mi uresničile in upam, da se bo v tem slogu moja kariera tudi nadaljevala. V Nemčiji si želim čim bolj napredovati. V prvi sezoni se bom osredotočil predvsem na dokazovanje na treningih, saj je le od mene odvisno, koliko priložnosti bom dobil na tekmah. Upam, da bom s trdim delom prepričal trenerja in igral čim več.”

Ob potrditvi prestopa in novem priznanju za delo v mladinskih selekcijah dobre volje ni skrival niti Matej Oražem, športni direktor Domžal, ki so v zadnjih letih svoje igralce prodale že v vse štiri najmočnejše lige. Haris Vučkić in Gregor Zabret sta prestopila v Anglijo, Dejan Lazarević in Jan Mlakar v Italijo, Jon Gorenc Stankovič v Nemčijo, že pred tem v Španijo odšla Dalibor Stevanović in Branko Ilić: “Trdo delo zadnjih let se obrestuje in številni mladi fantje, ki so sprejeli našo filozofijo ter se pod našim nadzorom in z našo pomočjo popolnoma predali nogometu, sedaj že odraščajo in napredujejo, obenem pa jim sledijo številne mlade generacije, ki so jim igralci kot je Jon Gorenc Stankovič vzor in zgled.”

Jon bo v Nemčijo odpotoval 17. junija, še pred tem pa ga z mladinsko selekcijo domžalskega kluba čakata zadnji dve tekmi v domačem prvenstvu, kjer se domžalski upi borijo za naslov državnega prvaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…