Domžalčani so po zmagi proti Gorici in porazu Kopra znova skočili na tretje mesto, ki po koncu sezone prinaša Evropo. Odlično igro domačih sta zaznamovala Goran Vuk, ki je trikrat meril v polno, ter Dragan Čadikovski, ki je asistiral pri vseh treh zadetkih Vuka. Goriški strateg Miran Srebrnič je tokrat priložnost namenil igralcem, ki do sedaj niso veliki igrali, od standardnih članov je tekmo začel le Welle Ndiaye, prvega strela ekipe Dejana Žigona pa ni bilo niti na klopi. Zaradi kartonov je sicer pri Gorici manjkal Miha Mevlja, pri Domžalah pa Erik Janža. Domači strateg Stevan Mojsilović je imel sicer kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj so zaradi poškodb manjkali Darko Zec, Marko Kovjenić, Michel Nack Balokog, Žiga Kous, Ivan Knezović, Gaber Dobrovoljc in Rudi Požeg Vancaš. Domžalčani v zadnjem krogu gostujejo v Murski Soboti, kjer bi si s točko že zagotovili tretje mesto.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 35. krog. Glavni sodnik: Slavko Vinčić.
Domžale: Športni park, 300 gledalcev.

DOMŽALE 3:0 GORICA
Strelci: G. Vuk (48, 49, 59)

Domžale: Vidmar, Šimunović, Skubic, Halilović, Balkovec, Ihbeisheh (46 S. Vuk), Gorenc Stanković, Majer (81 Tirc), Kostakis (46 Husmani), G. Vuk, Čadikovski. Trener: Stevan Mojsilović.
Gorica: Štrukelj, Durić, Kadrija, Popović (33 Jogan), Frelih (62 Celcer), Rojc, Jakovljević, Dornik (70 Vetrih), Ndiaye, Pavić, Bremec. Trener: Miran Srebrnič.

 

V tekmo so silovito krenili domači nogometaši, ki so se želeli v zadnji domači tekmi od gledalcev posloviti z zmago. Ihbeisheh je tako že v 2. minuti po podaji Balkovca iz prostega strela zatresel vratnico goriških vrat. Dve minuti kasneje je po novem prostem strelu Balkovca do poizkusa z glavo prišel starejši od bratov Vuk – Goran, a meril mimo vrat vratarja Štruklja. Vmes so poizkusili tudi gostje, a strel Dornika ni resneje ogrozil domžalskih vrat. Vidmar ni imel kaj dosti dela tudi po strelu Rojca, ki je meril iz tridesetih metrov. Po obetavnem začetku tekme sta se v nadaljevanju prvega polčasa obe ekipi umirili, igra pa je potekala predvsem na sredini igrišča. Naslednjo obetavnejšo priložnost so tako gledalci v domžalskem Športnem parku videli šele v 25. minuti, ko se je s hitrim protinapadom po desni strani igrišča izkazal Durić, ki je z lepo podajo zaposlil Pavića, ta pa je iz desetih metrov meril visoko preko vrat Vidmarja. Gostujoči strateg je bil zaradi poškodbe Popovića že v 33. minuti prisiljen v menjavo. V 34. in 35. minuti je do dveh priložnosti prišel grški vezist Kostakis. Najprej je po podaji Gorana Vuk, ki se je po prodoru v kazenski prostor namesto za strel, odločil za podajo do Grka, iz težkega položaja meril mimo leve vratnice, minuto kasneje pa se je z obrambo izkazal vratar gostov Štrukelj, znova je po prodoru po desni strani igrišča podal Goran Vuk. V 37. minuti so se prebudili tudi Goričani, Ndiaye je s podajo v prostor zaposlil Pavića, ki se je znašel sam pred Vidmarjem, a se je ta po strelu iz dvanajstih metrov izkazal z lepo obrambo. Zadnjo priložnost v prvem polčasu so gledalci videli v 41. minuti, Balkovec je iz prostega strela meril mimo vrat Štruklja, ki je bil pred tem zaradi prekrška izven kazenskega prostora kaznovan z rumenim kartonom.

Mojsilović je že med polčasom opravil dve zamenjavi, saj več kot očitno ni bil zadovoljen z neodločenim izidom proti mladi goriški zasedbi. Priložnost za igro sta dobila Slobodan Vuk in Husmani, ki je že v 48. minuti ogrozil goriška vrata, a je bil strel prešibak. Le nekaj sekund kasneje pa so Domžalčani povedli, Čadikovski je s podajo v prazen prostor zaposlil hitrega Gorana Vuka, ki je brez težav s strelom v desni spodnji kot matiral vratarja Štruklja. Isti igralec je le minuto kasnejej povišal vodstvo domačih, po protestu gostujočih nogometašev zaradi morebitnega igranja z roko enega izmed domžalskih nogometašev, je iz roba kazenskega prostora še drugič premagal Štruklja. Vodstvo domačih nogometašev ni uspavalo, saj so nadaljevali z ofenzivo, v 52. minuti je najprej po podaji Majerja iz leve strani kazenskega prostora poizkusil strelec obeh zadetkov Vuk, a so branilci žogo izbili v kot, po katerem je do strela z glavo prišel Halilović, žogo pa je iz golove črte izbil Durić, do žoge je prišel Balkovec, ki je poslal nov predložek pred gol Gorice, kjer je bil znova najvišji Halilović, tokrat pa se je izkazal vratar Štrukelj. Slednji se je izkazal tudi v naslednji minuti, ko je sodnik Vinčić po prekršku Kadrije nad Čadikovskim pokazal na enajstmetrovko. Žogo si je na belo točko nastavil Husmani, ki je streljal po sredini vrat, Štrukelj je žogo odbil v prečnik in jo nato ulovil. Goran Vuk je bil tudi v nadaljevanju srečanja glavni akter srečanja, do nove priložnosti je prišel v 58. minuti, ko ga je z lepo podajo v prazen prostor zaposlil mladi Gorenc Stanković, strel iz dobrih trinajstih metrov pa je končal preko vrat. Natančnejši pa je bil le minuto kasneje, ko je Čadikovski pobegnil po desni strani in prodrl v kazenski prostor, poslal žogo proti drugi vratnici, kjer je glavo nastavil Goran Vuk. Hat-trick v enajstih minutah, Čadikovski pa je asistiral pri vseh treh zadetkih! V 64. minuti je do strela prišel tudi mlajši od bratov Vuk, a je njegov strel končal za golom Gorice. V 78. minuti je Slobodan poizkusil še drugič, Štrukelj pa je poizkus iz voleja odbil, a le do Majerja, ki je v prvem poizkusa nastreljal goriškega vratarja, v drugo pa je meril preko vrat. Slobodan Vuk je do strela z glavo prišel po podaji Husmanija, a tudi tokrat mlajši Vuk ni uspel premagati Štruklja. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, ki jo je zaznamovala premoč Domžal, ki so predvsem v drugem polčasu konstantno vršili pritisk proti vratom Gorice, ki si v drugem polčasu ni priigrala zrelejše priložnosti.

Avtor: Peter Dominko

 

Foto: Lado Vavpetič

 

 {quickgallery}DomzaleGorica_22-5-2013{/quickgallery} 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…