[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=765]

Zavrčani so očitno premagali začetno spomladansko utrujenost. Po visoki zmagi v prejšnjem krogu nad Celjem, so se danes znesli še nad Kranjčani in jih premagali z visokih 5:1. Gledalci so danes prišli na svoj račun, saj so gledali zanimivo igro z veliko goli. Zmaga domačih je več kot zaslužena, sam izid pa je glede na dogajanje na igrišču vseeno previsok.


V prvem polčasu smo spremljali enakovredno igro, ki je bila otežena zaradi spolzkega igrišča. Ekipi sta se pridno menjavali v napadih in poizkušali s streli, vendar ti, z izjemo tistega v 44. minuti, niso bili dovolj natančni za dosego zadetka. Prvi strel tekme je pripadal gostom iz Kranja, ko je v 8. minuti s strelom iz kakšnih 20 metrov poizkusil Krcić, vendar meril preko gola. V 10. minuti  se je v lepi priložnosti za domače znašel Težak. Po odličnem predložku v kazenski prostor, je iz bližine, žogo za las poslal mimo gola. Pri gostih iz Kranja je bil najnevarnejši mož prvega polčasa Palibrk, ki je streljal v 12., 22. in 40. minuti, vendar vselej nenatančno. Domači so si strele razdelili bolj enakovredno. Tako so poizkušali Smrekar, ki je z glavo streljal preko gola. Tudi poizkus Kelenca je zletel mimo gola, Kokol pa je streljal preveč po sredini in Curanović ni imel pretežkega dela. Po vseh nenatančnih strelih, je v 44. minuti, le sledil en, ki je končal na cilju. Smrekar je v kazenskem prostoru žogo lepo nastavil Golubarju, ki je z dobrih devetih metrov brez težav zadel.

Drugi polčas se je komajda začel, že se je Golubar znašel v novi priložnosti, bil sam pred Curanovićem in streljal, vendar je eden od gostujočih branilcev žogo uspel blokirati in jo preusmeriti v kot. V 60. minuti je za Triglav zapretil Redžić, ki je streljal z roba kazenskega prostora, vendar je bil Fink na mestu in tudi gostje so se morali zadovoljiti le s kotom. V 62. minuti je sledila lepa kombinacija Golubarja in Smrekarja, po kateri se je slednji znašel sam pred Curanovićem, vendar je kranjski čuvaj mreže še enkrat več obranil strel. V 65. minuti pa povišanje domačega vodstva preko Golubarja. Le ta je lepo zadel, ko mu je žogo v kazenski prostor podal Težak. Do naslednjega zadetka, gledalci nismo čakali dolgo. Tekla je 69. minuta, ko je streljal Fuček, Curanović je žogo odbil le do Smrekarja, ki jo je brez težav pospravil v gol. Sledile so minute Triglava, ki se kljub visokemu zaostanku ni predal, saj so se varovanci trenerja Brkića trudili znižati zaostanek. Najprej sta dvakrat kombinirala Majcen in M. Poplatnik. V prvi akciji se je Majcen znašel sam pred vratarjem Finkom, a streljal točno v naročje in izjemna priložnost je splavala po vodi. Nekaj trenutkov zatem je poizkušal še M. Poplatnik, vendar streljal previsoko. V 77. minuti, po podaji iz kota, je Palibrk prišel do strela, vendar zadel le prečko in še ena izjemna priložnost je šla po gobe. Ob vseh zapravljenih priložnostih pa končno tudi gol za goste. Zadel je Grlava, ki je v 84. minuti izkoristil manjšo zmedo domačih branilcev in rezultat znižal na 3:1. Za konec izredno zanimivega in dinamičnega srečanja, je na sceno še dvakrat stopil Smrekar. Najprej je v 85. minuti lepo zadel z roba kazenskega prostora. Končnih 5:1 pa je postavil v sodnikovem podaljšku, ko se je še enkrat več, znašel na pravem mestu in žogo po Fučkovem odbitku pospravil v mrežo.

V naslednjem krogu Zavrč odhaja v goste k Gorici, ki je v letošnji sezoni pravi strup za četo iz obrobja haloških hribov, Triglav pa doma pričakuje visokoleteči velenjski Rudar, a se v kranjskem taboru seveda ne mislijo kar tako predati.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…