Pred dnevi, ko se je razšel z madžarskim državnim prvakom Debrecenom, so nekateri v na pol šaljivem tonu dejali, da se Dalibor Volaš vrnil v Ljudski vrt. Zlatko Zahovič, športni direktor vijoličastih, pa medtem ni čakal križem rok, saj je Primorca znova zvabil v staro jato.


Iz tabora slovenskih državnih prvakov so namreč malce čez polnoč sporočili, da so s 27-letnim Ankarančanom našli skupni jezik in z robustnim napadalcem sklenili kar triinpolletno pogodbo. Volaš se tako že tretjič vrača v Ljudski vrt. Po neuspešnem prilagajanju na novo okolje je prvič eksplodiral po vrnitvi s posoje pri Nafti, še pomembnejše breme pa je nosil v tretji epizodi, ko je v Ljudskem vrtu igral kot posojeni nogometaš moldavskega Šerifa. Takrat je večina pristašev vijoličastih dolgo mislila, da so Štajerci Volaša odkupili v trajno last, a je kasneje postalo jasno, da je bil v štajersko prestolnico zgolj posojen. A ravno sezona 2011/12 je bila za Volaša tudi najuspešnejša do sedaj, s 17 ligaškimi zadetki je bil za Vršičem in Fajićem tretji strelec prvenstva, blestel pa je tudi v mednarodnih tekmovanjih. Sledilo je neuspešno dokazovanje pri ruskem prvoligašu Mordovii, kjer nekdanji napadalec Kopra in Bonifike ni dočakal prave priložnosti, zadnje leto in pol pa je bil član Debrecena, s katerim se je po sporazumni prekinitvi dogovora razšel pred dnevi.

Prihod Volaša glede na minulo delovanje Zlatka Zahoviča verjetno pomeni odhod enega od napadalcev. Bodisi Jeana-Philippa Mendyja ali Davida Bitona, o katerem se je v preteklih tednih že šušljalo, da je z igranjem v vijoličastem že zaključil. “General V(i)olaš”, navijači so mu vzdevek nadeli po značilnem proslavljanju zadetkov, pa bo imel v spomladanskem delu sezone možnost, da se dokaže strokovnemu štabu in poveča bero 50 zadetkov, ki jih je v vijoličastem dresu dosegel na 135 tekmah. Najpomembnejši je zagotovo ta na spodnjem posnetku, saj je zadetek v Glasgowu Mariboru prvič odprl vrata v skupinski del Evropske lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…