[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=397]

Goran Galešić je v obračunu s kranjskim Triglavom z dvema zadetkoma poskrbel, da so vse tri točke ostale doma. Dobrih tristo gledalcev na Bonifiki je videlo dva različna polčasa, v prvi polovici tekme so povsem prevladovali Koprčani in preko Galešića povedli že v 5. minuti tekme, gostje pa si niso pripravili lepše priložnosti. V drugem polčasu pa so pobudo prevzeli Kranjčani, domačini so se potegnili proti svojim vratom, Triglav pa je zapravil kar nekaj lepih priložnosti. Končni izid tekme je v izdihljajih tekme postavil Galešić, ki je zadel iz enajstmetrovke, ki so jo nekaj minut pred tem zahtevali tudi v kranjskem taboru.


Koprčani so hitro krenili proti vratom gostov iz Gorenjske, saj je Lotrič že v prvi minuti sprožil proti vratom kranjskega čuvaja mreže, Pelka, ki pa ni imel težav z obrambo. Je bil pa slednji brez moči v 5. minuti, ko je Klemenčič najprej storil prekršek nad Lotričem, žogo pa si je nastavil Galešić in v svojem slogu žogo spravil za hrbet Pelka. Koprski napadu se kljub vodstvu niso prenehali, v 8. minuti je tako po prostem strelu Guberca z glavo nenatančno meril Blažič. Štiri minute kasneje je Galešić znova preizkušal sposobnosti Pelka, ki pa tokrat ni imel težav z obrambo. V 17. minuti so prvič sprožili tudi gostje, a je bil poizkus Palibrka nenatančen. Po kotu Galešića je bilo znova napeto na nasprotni strani, že tradicionalno pa je bil v kazenskem prostoru najvišji Ćovilo, a je žoga po njegovem strelu končala za golom Kranjčanov. Tudi v drugi polovici so prevladovali domačini, a si do zaključka prvega dela igre niso pripravili resnejših priložnosti. Znova sta sicer poizkušala Lotrič in Ćovilo, a sta njuna strela zgrešila kranjska vrata. Tik pred odhodom na odmor pa je še drugič na tekmi sprožil Palibrk, a tudi tokrat meril nenatančno. Gostje iz Gorenjske so v prvem delu igre ostali brez strela v okvir vrat, kanarčki pa so tako zasluženo vodili.

Drugi polčas se je pričel v visokem ritmu, najprej je pri gostih nenatančno meril Nukić, nič kaj bolje pa na drugi strani v uvodu drugega polčasa nista merila niti Guberac in Lotrič, ki je po predložku Galešića zadel le zunanji del mreže. Tudi sicer pa je bil obetavni Prekmurec, ki je bil v minulih dnevih tudi prvič vpoklican v mlado reprezentanco Slovenije, med najbolj dejavnimi pri domačih. V 54. minuti so gostje prvič sprožili v okvir vrat, iz razdalje je desnico preizkusil Zolić, a se Nenezić ni pustil presenetiti. Omenjeni poizkus Zolića je prebudil kranjsko ekipo, ki je počasi prevzemala pobudo in pogumneje krenila proti koprskemu golu. V 64. in 66. minuti so si trmasti Gorenjci pripravili dve lepi priložnosti, a v obeh primerih žoge niso uspeli spraviti mimo vratarja Nenezića. Najprej je Redžić v kazenskem prostoru iz težkega položaja v padcu streljal točno v Nenezića, dve minuti kasneje pa je čuvaja mreže iz bližine nastreljal še Nukić. V 73. minuti je še drugič z močnim strelom zagrozil Zolić, žoga pa je za las švignila mimo vratnice koprskega gola. Nato se je igra zopet nekoliko umirila, saj je bilo priložnosti precej manj, gostje so sicer pritiskali proti domačemu golu, a so se Koprčani uspešno branili in preprečili izenačenje. V 87. minuti so Kranjčani zahtevali enajstmetrovko, saj je po njihovi oceni Šme v kazenskem prostoru igral z roko. Kot zadnji je v prvi minuti podaljška sprožil Nukić, toda meril nenatančno, končni izid pa je v 93. minuti tekme postavil Galešić, ki je zadel iz enajstmetrovke, na katero je sodnik Vinčić pokazal po prekršku Klemenčiča.

Koprčani so se z zmago in novimi tremi točkami znova povzpeli na drugo mesto in tako ostajajo najbližji zasledovalec Maribora, za katerim sicer s tekmo več zaostajajo za dve točki. Obe ekipi med tednom nimata obveznosti, saj sta že izpadli iz pokalnega tekmovanja, Koprčani tako prihodnji vikend gostujejo v Novi Gorici, Triglav pa na domačem igrišču pričakuje Olimpijo.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…