Olimpija je po preboju v pokalni finale proti zadnjeuvrščenim Radomljam lovila prvo ligaško zmago v pomladanskem delu prvenstva, toda tudi tokrat ostala brez nje. Radomljani, ki so se že v minulem krogu razveselili točke v občinskem derbiju z Domžalami, so pošteno namučili aktualnega prvaka in po uri igre povedli z golom Tina Karamatića. Zmaji so po zapravljeni enajstmetrovki v izdihljajih dvoboja le prišli vsaj do točke, ko se je za zapravljeno najstrožjo kazen odkupil Leon Benko.


Zmaji, ki bodo sezono reševali v pokalnem tekmovanju, želijo pustiti dober vtis v prvenstvu, zato so v tekmo krenili bolj odločno ter z napadalno enajsterico. Napadi po sredini se niso najbolje obrestovali, zato so veliko bolj poizkušali preko bočnih položajev, od koder je sledilo vsaj nekaj nevarnosti za vrata gostov. Gostje so se organizirano branili ter prežali na protinapade. V prvi tretjini igralnega časa ni bilo veliko priložnosti, Avramovski je po prostem strelu meril krepko preko vrat, ostali poskusi so bili zgolj potencialno nevarni. Lep prodor je v 35. minuti uspel Wobayju, ko je poslal nevaren predložek v kazenski prostor, toda Eleke je zamudil na drugi vratnici in iz akcije se ni izcimilo nič. Ostri predložki Wobayja so sledili tudi iz kotov, ko je zgolj nekaj minut pred iztekom prvega polčasu z glavo udaril preko prečnika vratarja Ivačiča, ki roko na srce proti favorizirani Olimpiji ni imel pretežkega dela. Tudi Radomljani niso ostali dolžni, v zadnji minuti prvega polčasa so izpeljali protinapad, toda Mitrović je podstavil nogo ter blokiral strel Gajića. Naj omenimo še dejstvo, da v prvem polčasu ni bilo strela v okvir gola, maloštevilni gledalci v Stožicah so spremljali polčas brez pravih priložnosti.

Domačini so v nadaljevanje krenili še bolj napadalno in v želji doseči prvi zadetek na tekmi. Že takoj v začetku drugega polčasa je od daleč meril Wobay, toda žoga je zgrešila cilj za dober meter. Hladen tuš za Olimpijo pa je sledil po uri igre. Nevarno je v kazenskem prostoru meril Gajić, toda Vodišek je strel s težavo obranil. Takoj po kotu pa se je v gneči najbolje znašel Karamatić ter z bombo z vrha kazenskega prostora premagal Vodiška ter šokiral vse v Stožicah. Olimpija je svoje sile usmerila v izenačujoči gol, toda Ljubljančani so po prekršku nad Kirmom v 75. minuti zapravili tudi enajstmetrovko. K žogi je stopil Benko, njegov strel je stresel prečnik in Radomlje so ostale v vodstvu. Obleganje vrat se je nadaljevalo v želji ohraniti vsaj kanček svojega ponosa. Po prostem strelu s strani je slabo meril tudi Kirm, ki je imel pred sabo celoten gol, a žoga je bila odbita daleč na stran Olimpije. Zmaji so slabo parirali z gnečo pred gostujočim vratom, Vodišek pa se je moral še enkrat izkazati z lepo obrambo po strelu Šipka, ki je zaključil hiter protinapad. Garanje za izenačujoči gol se je Olimpiji poplačalo v 88. minuti, ko je po kotu žogo z bližine v mrežo pospravil Benko. V izdihljajih tekme se je z obrambo izkazal še Ivačič ter v slogu kapetana svojo ekipo popeljal do velike, a zaslužene točke.

Foto: Zala Anzelc

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…