Pokalno generalko so v Stožicah dobili Ljubljančani. Olimpija je v mrežo Domžal pospravila tri zadetke, zmaji pa so se razveselili šele druge pomladanske zmage, prve domače v letošnjem koledarskem letu. Za gostitelje sta že v prvem polčasu Leon Benko in Danijel Miškić, ki je tik pred premorom mojstrsko izvedel prosti strel in domače po izenačenju Elvisa Bratanovića povedel v novo vodstvo. Zmago je s prvencem potrdil Kingsley Boateng, ki je zadel zgolj nekaj sekund po vstopu v igro.


Prvi polčas, v katerem so imeli v gostujočem taboru precej pripomb na sodniški kriterij, ni ponudil veliko priložnosti. Domžalčani so prvo nevarnejšo akcijo odigrali že v drugi minuti, ko pa je Bratanović po podaji Majerja na levi strani kazenskega prostora preveč okleval in priložnost za konkretnejši zaključek je splavala po vodi. Zmaji so zapretili v sedmi minuti, ko je po predložku Štigleca na drugi vratnici nenatančno streljal Cretu, a je bil romunski vezist v prepovedanem položaju. Je pa bil v 15. minuti natančnejši Leon Benko. Po prekršku Balkovca je prosti strel izvedel Dino Štiglec, sedem metrov pred golom pa je z glavo sprožil Benko in se veselil še devetič to sezono. Gostje so odgovorili že v 17. minuti. Repas je na bližnji vratnici našel Bratanovića, ki je streljal z desetih metrov, a naletel na domači blok. Pet minut zatem je po predložku Široka z glavo meril tudi Firer, a je Rogatčan žogo poslal čez gol.

V 24. minuti pa so Domžalčani le prišli do izenačenja. Po hitro izvedenem napadu in globinski podaji Majerja se je pred golom Vodiškom in ga matiral s strelom v daljši kot domačega gola. Isti igralec bi lahko v 28. minuti rumene povedel tudi v prednost. Po kotu Majerja je žogo podaljšal Blažič, blizu vrat pa je z glavo streljal Bratanović, a je poskus Celjana na gol črti blokiral Cretu. Dve minuti zatem so se gostje že veselili vodstva, a se je strelec Blažič ob prostem strelu Balkovca znašel v prepovedanem položaju. Domžalčani so bili za neizkoriščeno kaznovani v sodniškem dodatku prvega polčasa. Miškić, ki je že deset minut pred tem meril čez gol, je sijajno izvedel prosti strel z 20 metrov in s strelom tik ob desni vratnici premagal prekratkega Milića.

Gostje so pred nadaljevanjem srečanja posegli po kar dveh menjavah, Široka in Firerja sta zamenjala Brachi in Franjić, Baskero pa je v domači enajsterici nadomestil Kirm. V drugem polčasu ni bilo potrebno dolgo čakati na prvo nevarno situacijo. Po kotu je s treh metrov sprožil Mitrović, a je Domžalčan v obrambi zmajev v zahtevnem položaju meril čez gol. Domžalčani kljub rošadam v enajsterici niso uspeli resneje ogroziti vrat Vodiška, v tekmi prekinitev in rumenih kartonov – sodnik Jug jih je v prvi polovici drugega polčasa podelil kar šest – pa so se očitno bolje znašli Ljubljančani. Zmaji so namreč v 66. minuti zadeli še tretjič. Zgolj nekaj sekund po vstopu v igro, ko je zaigral po nekajtedenski odsotnosti zaradi poškodbe, se je prvenca na slovenskih zelenicah razveselil Kingsley Boateng. Nekdanji član mlade italijanske reprezentance je izkoristil veliko napako gostujoče obrambe in zatem izigral še vratarja Milića.

Domžalčani se po tretjem golu zeleno-belih niso uspeli vrniti v igro, čeprav so pritisnili na polovico Olimpije. V 69. minuti je Balkovec poslal nevarno žogo pred gol domačih, a je bil Vodišek hitrejši od Dobrovoljca. V 75. minuti je po izbiti žogi z 20 metrov nevarno sprožil Husmani, žoga je oplazila enega od domačih branilcev in švignila mimo desne vratnice. Zatem je bil dvakrat dobro postavljen tudi Zarifović. Najprej v 79. minuti, ko je po preigravanju Franjića strel Hrvata preusmeril mimo desne vratnice, dve minuti zatem pa je Primorca v obrambi Olimpije rešil vratar Vodišek, ki je strel Ožbolta usmeril mimo bližnje vratnice. Na domači strani je v 84. minuti poskušal Benko, a z glavo meril mimo gola Milića. To pa je bila tudi zadnja priložnost v dvoboju, ki je ponudil šele drugo pomladansko zmago zmajev.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…