Krčani so reprezentančni premor izkoristili za skok v bližnje Brežice, kjer so se pomerili z domačim tretjeligašem, ki v 3. SNL sever zaostaja zgolj za vodilnim Mariborom. Krško, ki je v soboto pred domačimi gledalci doživelo drugi zaporedni poraz, je nastopilo v kombinirani zasedbi, saj je trener Tomaž Petrovič priložnost namenil igralcem, ki v nadaljevanju prvenstva niso dobili veliko priložnosti. Z goloma Poljanca je zmaga odšla v posavsko prestolnico.


Pripravljalna tekma bratskih in prijateljskih klubov je v prvem polčasu minila predvsem v znamenju boja na sredini igrišča in polpriložnosti na obeh straneh igrišča. Na začetku drugega polčasa smo najprej videli všečno igro tretjeligaša, nato pa so stvari v roke vzeli sosedje, ki nastopajo dva tekmovalna ranga višje. Številne priložnosti je s svojim dvojčkom kronal David Poljanec. Najprej je zadel po akciji na levi strani kazenskega prostora, ko je izkoristil podajo Blažinčiča, se prebil na levi bok Brežičanov in z roba leve strani kazenskega prostora okroglo usnje poslal v spodnji desni kot vrat Primoža Levičarja. V zaključku obračuna pa je visokorasli napadalec zadel še po samostojni akciji in z leve strani žogo poslal v mrežo Brežičanov.

“Na tekmo se nismo, menim pa, da tudi gostitelji ne, posebej pripravljali, saj smo imeli čez vikend ligaške obveznosti. Tekma je bila dobra, priložnosti so bile na obeh straneh in dvoboj je bil koristen za oba kluba,” je za SNPortal priznal krški strateg. Petrovič je bil vesel dveh zadetkov Davida Poljanca, ki ga s soigralci že v petek čaka zahtevno gostovanje pri Rečanih. “Čaka nas nekaj treninga, v petek pa se odpravljamo na Hrvaško. Na Reki bomo odigrali prijateljsko tekmo proti moštvu trenerja Matjaža Keka. V naslednjem tednu pa pričenjamo s pripravo na naslednje prvenstvene tekme, ki si bodo hitro sledile ena za drugo. Čakajo nas tri težka gostovanja, zatem pa domača tekma z Mariborom, ki bo na sporedu 16. aprila,”  se je v nadaljevanje sezone ozrl Petrovič.

BREŽICE 1919 0:2 KRŠKO
Poljanec (67′, 89′)
Brežice: Štefković, Rožman, Azinović, Lokar, Bučar, Džaja, Babnik, Felja, Puškarić, Drugovič, Jeleć. Igrali so še: Levičar, Hudopisk, Kuntarič, Derenda, Golobič. Trener: Antoni Brdik.
Krško: Račič, Drnovšek, Vuklišević, Kožar, Pušaver, Pavić, Špiler, Jurečič, Štefanac, Petranić, Rusić. Igrali so še: Levak, Perković, Slivšek, Blažinčič, Čeh, Poljanec. Trener: Tomaž Petrovič.

Foto: Mirsad K. Čavalić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…