Krčani so z včerajšnjim remijem znova pripravili lepo nogometno presenečenje. V sedmi medsebojni tekmi z Mariborom so se prvič izognili porazu, s fanatično borbo pa so skočili pred Rudar, na sedmo mesto lestvice. Krški strateg Rok Zorko poudarja, da je ponosen na svoje varovance.


Več razlogov za zadovoljstvo je imel domači trener Rok Zorko, ki je zaradi neustrezne licence mesto ob igrišču sicer prepustil Radovanu Karanoviću. Slednji se je na Gubca preselil prav iz Ljudskega vrta, od koder so se v Krško preselili tudi Martin Kramarič, Robert Pušaver in Damjan Vuklišević, ki pa jih vnovič ni bilo v domačem moštvu, a so gostitelji kljub temu odbili večino mariborskih napadov: “Opazilo se je, da je Maribor v določeni strelski krizi. Kar se tiče ostalega, je res, da igrajo v istem sistemu in so dokaj predvidljivi. Posedujejo pa izredno individualno kakovost, ki jim prinaša rezultate. Imeli smo nekaj sreče, da niso izkoristili svojih priložnosti.”

Zorko je zadovoljen z igro svojega moštva, a ob tem priznava, da bi s širšim izborom kadra morda lahko prikazali še boljšo predstavo. “Mi smo odigrali dobro tekmo, morda bi lahko bili še boljši. S širšim izborom, s še kakšno kakovostnejšo menjavo storili še kakšno napako manj in odigrali še kaj več. Mislim, da imamo še rezerve. Ko bomo kompletni, lahko prikažemo še boljše predstave. S točko sem nadvse zadovoljen. Nadaljujemo pozitiven niz, s katerim bomo lahko dobro trenirali pred tekmo z Rudarjem ter ostali motivirani, zbrani in skušali nadaljevati serijo,” se je proti naslednji preizkušnji že ozrl krški strateg.

“Navdušen sem in ponosen sem na svoje fante. Verjamem, da lahko še ponovimo takšne tekme in upam, da bomo izpolnili naš cilj, torej obstali med prvoligaši,” je zaključil Zorko.

  • FOTO: Maribor – Koper 3:1 (17.3.2024)

    Mariborčani nadaljujejo z odličnimi predstavami v državnem prvenstvu. V 27. krogu so vijol…
  • Velika točka Rogaške

    V 23. krogu Prve lige Telemach, je Rogaška gostila Maribor. Slatničani so uspeli iztržiti …
  • Prva liga Telemach je nazaj!

    Nogometni navdušenci slovenskega nogometa bodo ponovno prišli na svoj račun. Po daljšem zi…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …