Kalvarija Olimpije se nadaljuje, zmajem so mero vzeli še Kidričani. LeonBenko je Ljubljančanom zagotovil prednost ob polčasu, a je Aluminij v nadaljevanju prišel do sanjskega preobrata, za katerega sta zadela Blaž Kramer in Žiga Škoflek. Zeleno-beli so po že petem pomladanskem porazu zdrsnili na tretje mesto, za Domžale, medtem ko so se šumari po ljubljanskem skalpu znova približali Velenjčanom in Krčanom.


Ljubljančani so v tekmo krenili odločno in preko Benka zapretili že po pol minute igre. Hrvat je sprožil z vrha kazenskega prostora, a je ob Damišu meril visoko čez gol. Igra se je zatem umirila, gostje so žogo imeli v svoji posesti, a Ljubljančani niso uspeli ogroziti gola Luke Janžekoviča. Podobno je bilo tudi na nasprotni strani, ob dokaj trdi igri obeh ekip je bil Rok Vodišek brez pravega dela. Kidričani so obetaven protinapad izpeljali v 25. minuti, ko pa je po podaji z leve strani igrišča v zadnjem trenutku pred Tahirajem posredoval Štiglec. V 29. minuti so še nevarnejši protinapad izpeljali nogometaši Olimpije. Po globinski podaji je Kirm krenil sam proti Janžekoviču, ki je pravočasno zapustil svoja vrata in po slabem zaključku Ljubljančana sovjo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Kirm je v 34. minuti izvedel tudi prosti strel z leve strani igrišča, a Janžekovič ni imel težav s krotenjem okroglega usnja. Domači vratar se je izkazal minuto kasneje, ko je zaustavil nevaren udarec Benka. Hrvaški napadalec je streljal s 15 metrov, žoga je zadela enega od domačih igralcev, a Janžekovič je bil na pravem mestu. Na napade gostov so v 36. minuti odgovorili tudi gostje, ko pa je Bizjak z leve strani kazenskega prostora meril čez gol Vodiška. Tri minute zatem pa so se Ljubljančani le veselili vodstva. Domači so ob podaji do Kirma zahtevali prepovedani položaj, sodniška piščalka je ostala nema, žogo pa je z bližine v mrežo pospravil Benko, ki je zadel še sedmič to sezono.

Tako kot v prvem polčasu, je tudi nadaljevanje že v uvodni minuti ponudilo zrelo priložnost. Za razliko od prvega polčasa je bilo vroče v kazenskem prostoru Olimpije, saj je Tahiraj nevarno preigraval in prodrl po levi strani, nato pa sprožil mimo bližnje vratnice. Gostitelji so bili v uvodu drugega polčasa podjetnejši, v 56. minuti so Kidričani izpeljali nov hiter napad, ki ga je s strelom z desne strani kazenskega prostora zaključil Kramer, a tudi on meril nenatančno, izven okvirja ljubljanskega gola. Že v naslednji minuti so prvi nevarnejši napad v drugem polčasu izpeljali tudi Ljubljančani, vendar tudi udarec Avramovskega ni našel končnega cilja. Pušnik je malce zatem posegel tudi po prvi menjavi, prvič po dolgi poškodbi, zaradi katere je izpustil že zaključek lanske sezone, je zaigral Nik Kapun, ki je na zelenici zamenjal Bajrića.

V 67. minuti so Ljubljančani zapretili kar dvakrat, Janžekovič je najprej izbil predložek z leve strani igrišča, nato pa je Wobay z desne strani streljal mimo daljše vratnice. V 70. minuti so bili nevarni tudi gostitelji. Tahiraj je streljal z roba kazenskega prostora, Vodišek je imel s poskusom Albanca nemalo težav, po odbiti žogi gostujočega vratarja pa je situacijo razčistil Abass. V času, ko so Ljubljančani po uvodni prevladi domačih vzpostavili ravnotežje, pa so Kidričani zadeli za izenačenje. Po levi strani igrišča je pobegnil Bizjak, podal pred gol, kjer Ilić žoge ni uspel odbiti, kar je izkoristil Kramer in z bližine zadel za domače izenačenje. A to še ni bilo vse, Aluminij je v 83. minuti zadel zael še drugič. Domači so kombinirali na desni strani kazenskega prostora, žoga je po zaslugi nepopustljivosti Muminovića končala pri današnjem rezervist Škofleku, ki je z lepim udarcem v daljši kot ljubljanskih vrat matiral mladega Vodiška in poskrbel za veselje okrog tisoč gledalcev.

Ljubljančani na zaostanek niso imeli pravega odgovora, za nameček se je nekaj minut pred koncem srečanja poškodoval še Branko Ilić, ki je s soigralci vknjižil še peti pomladanski poraz.

Foto: Danilo Vezjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…